Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Битва під Крутами

Дата: 31.01.2019 14:04
Кількість переглядів: 6688

Фото без опису

29 січня 1918 року відбулась одна з найтрагічніших подій в історії нашої країни. Українські студенти віддали своє життя, щоб захистити Київ від наступу більшовиків. Сьогодні складається враження, що історія повторюється. Принаймні так вважає більшість українців. Однак факт залишається фактом, цей бій залишив неабиякий слід в нашій національній пам’яті.

В ім'я найсвятішої любові до Батьківщини, коли не було кому стати на захист кордонів молодої держави, пішла у бій горстка гордих юнаків, щоб таким чином струснути совістю нації, совістю всіх майбутніх поколінь, доки не звершиться ідеал, якому вони віддали своє молоде життя.

Щоб будувати майбутнє, треба добре знати істинну історію, любити свою країну і гаряче бажати зробити її кращою. Для збереження  пам’яті про героїчні дні юнаків в обороні волі України, була проведена в бібліотеці для дітей патріотична година «Пам'ятай про Крути». На захід було запрошено учнів 7- го класу ЗСО №1, які після вступного слова бібліотекаря переглянули документальний фільм «Бій під Крутами: недооцінений урок історії», що допоміг присутнім не лише відтворити події того кривавого дня, а й роз’яснити причини та наслідки того жорстокого дійства. Також бібліотекар розповіла учням про Меморіал пам’яті героїв Крут, який було відкрито за участю президента України  В.А. Ющенка та історію створення ювілейної монети, яка була випущена до 80 – річчя бою під Крутами і введена в обіг у 1998 році. Юнаків-героїв , які показали приклад мужності, відданості і незборимості духу вшанували хвилиною мовчання. На завершення було здійснено огляд книги « Бій відлунав…» що містить, вірші присвячені Героям Крут, а також вміщено список відомих Героїв, які загинули під Крутами і список учасників бою під Крутами, які загинули чи померли пізніше.

Нехай пам’ять про наших героїв, що загинули під Крутами, буде вічною. І нехай їхня смерть буде для нас прикладом, як треба любити свою Батьківщину.

Бібліотекар районної бібліотеки для дітей Крістіна Кравченко.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь