Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Зимові новинки

Дата: 12.02.2019 07:53
Кількість переглядів: 6514

Фото без описуОсновою роботи будь-якої бібліотеки є її книжковий фонд, адже саме він визначає зміст, повноту та якість задоволення і розвитку інформаційних потреб користувачів. Формування бібліотечних фондів для бібліотек КЗ «Семенівська ЦБС» останні 20 років було непростим, списання зношеної та непрофільної літератури значно перевищувало надходження. А зменшений перелік платних послуг, які можуть надаватися б користувачам бібліотек, негативно позначився на доходах книгозбірень і можливостях отримання додаткових ресурсів для поповнення фондів.

За останні роки в Україні, в рамках реформування Української культури, створили декілька нових інституцій, серед  яких "Український інститут книги", який опікується Державною, бюджетною Програмою « Українська книга». Це принесло певні зрушення в питанні комплектування бібліотечних фондів, на Програму оновлення яких, уряд виділив 120 мільйонів гривень..

І от приємний сюрприз! В січні 2019 року КЗ «Семенівська ЦБС», завдяки цій програмі, з відділу формування фондів та каталогізування ЧОУНБ ім. Короленка, отримала значне поповнення в книжковий фонд. Це  700 примірників книг на суму більше 80 тис. грн.

Бібліотека збагатилася новинками світових бестселерів,  як для дорослого читача так і для дітей, цікавими серіями, розвиваючими книгами, енциклопедіями, словниками. Особливе місце займає література з мистецтва, історії України, література з психології та соціології. Поповнення  сучасної української книги, це  знайомство з новими авторами і прочитання нових творів вже відомих письменників. Серед них прекрасні видання, чудова поліграфічна якість яких підкреслює індивідуальність та оригінальність кожної виданої книги.

Неабияке задоволення приносять нові книги, коли надходять в бібліотеку. Кожна нова книга – це завжди подія та нове знайомство. Постійні читачі бібліотеки, які встигли перечитати безліч книжок з нетерпінням чекають на нові надходження. Тому бібліотекарі  відділу  комплектування і обробки літератури Ганна Олександрівна Смага та Тетяна Іванівна Чечило, які займаються бібліографічним описом, систематизацією документів та їх технічним опрацюванням прикладають максимум зусиль для того щоб усі книгозбірні районну отримали  новинки найближчим часом.

Шановні користувачі! В березні місяця ці книги надійдуть на абонемент та у читальний зал центральної районної бібліотеки, районної бібліотеки для дітей та сільські бібліотеки –філії.

А ми завжди раді бачити Вас у бібліотеках КЗ «Семеніська ЦБС»!

Приємного та цікавого читання!

В.о. директора КЗ «Семенівська ЦБС» О.Ширяєва.

 

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь