Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Семенівський міський голова зустрічався з жителями міста

Дата: 28.02.2019 11:32
Кількість переглядів: 6531

26 лютого 2019 року о 17.00 год. у Семенівському міському палаці культури відбулись загальні збори громадян, на яких міський голова відзвітував про діяльність виконавчих органів ради та виконання програми соціально-економічного розвитку Семенівської міської ради  (об’єднаної територіальної громади) у 2018 році.

Послухати та задати свої запитання на зустріч прийшли представники державних організацій, громадські діячі та усі, кому було цікаво дізнатися, які відбулися зміни у громаді за минулий рік..

Семенівська міська рада в статусі об’єднаної громади почала діяти з кінця 2017 року, але повноцінно почала функціонувати з початку 2018 року, коли було прийнято бюджет ОТГ та затверджена програма соціально-економічного розвитку.

У своєму звіті Сергій Деденко, насамперед, зосередив увагу присутніх на тому, що корисного вдалося зробити для поліпшення якості життя мешканців міста та сіл протягом 2018-го. Розповів про бюджетні витрати, благоустрій, ремонт доріг та тротуарів, реконструкцію системи вуличного освітлення, залучення інвестицій на розвиток і модернізацію інфраструктури та багато іншого.

Розповідав про основні напрями витрачання коштів в освітянській галузі, і як виявилось, суттєвим серед видатків є утримання саме цієї галузі. Міський голова зазначив також, і те, що розвиток спорту в громаді – наш пріоритет. Отож ця галузь у минулому році фінансувалась набагато краще в порівнянні з минувшими роками. Протягом 2017-2018 навчального року наші вихованці були чемпіонами області, України, Європи, Світу.   Тому динаміка фінансування продовжуватиме зростати.

Розповів і про здобутки в культурно-мистецькій діяльності, про проведені ремонті роботи по закладам культури.

Важлива подія для нашої громади сталася у 2018 році: Семенівська міська рада була визнана одним з переможців та стала учасником міжнародного польсько-українського проекту «Впровадження партисипативної моделі стратегічного планування в громадах північної, центральної та західної України». За участю міжнародних експертів ведуться роботи з розробки Стратегії розвитку Семенівської об’єднаної територіальної громади на 2019-2028 роки. І вже на початку літа буде готовий документ, за яким громада почне рухатись та розвиватись найближчі 10 років.

Сергій Деденко наголосив, що Семенівська ОТГ зайняла 20 місце по Україні і є найкращою в своїй групі в Чернігівській області.

Крім здобутків, говорив голова і про актуальні проблеми та шляхи їх вирішення, а також плани на цей рік.

Семенівців під час обговорення хвилювало питання стану наших доріг, очищення вулиць від снігу, будівництво дренажних каналів для відведення води від житлових будинків, яка стікає з доріг.

Мешканці багатоповерхівок цікавились про можливість переходу на індивідуальне опалення в їх квартирах.

Турбувало і питання нестачі лікарів, а саме відсутність жіночого лікаря та родильного відділення.

На всі запитання семенівців міський голова надавав відповіді.

Захід пройшов у спокійній обстановці, присутні подякували Сергію Деденку за досягнення, турботу, за його сміливість займатися такою нелегкою справою.

Голова також подякував присутнім за те що знайшли час і прийшли на зустріч, та усім, хто долучається до розвитку громади, живе тут, працює, народжує та виховує дітей.

Отож громадяни отримали повну і об’єктивну інформацію про досягнення Семенівської об’єднаної територіальної громади у 2018 році в порівнянні із минулими роками та мали можливість переконатися у перевагах реформи децентралізації влади. Для кращого розуміння і сприйняття інформації про громаду та результати роботи, присутнім демонструвались фотографії, діаграми, графіки.



Коментарі:

Иван Сергеевич
2019-03-01 15:20:44

Добавьте презентацию на сайт. Пусть все желающие посмотрят

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь