Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Громада відсвяткувала Масляну!

Дата: 04.03.2019 16:09
Кількість переглядів: 6613

Фото без опису2 березня за чудовою традицією нашого народу в Семенівській об’єднаній територіальній громаді відзначили веселе свято, яке в народі зветься Масляна.

За повір’ям, саме у ці дні Зима зустрічається з Весною. «Масниця» – одне з найулюбленіших українських свят, що має глибоке коріння. Масові розваги та веселощі припадають на останній тиждень перед початком Великого посту.

Семенівська міська рада запросила всіх бажаючих відсвяткувати Масляну разом. На початку свята до присутніх зі словами привітання звернувся міський голова Сергій Деденко. Після привітання міського голови розпочалася цікава концертна програма з яскравими конкурсами, цікаво було усім – від найменших до найстарших.

Присутніх зачаровували своїми піснями: вокальний ансамбль міського палацу культури, хор ветеранів, Анна Єрема, Анастасія Волосянко, Світлана Литвин, Юрій Кекух та інші. Слід відмітити, що не менш яскравими були номери художньої самодіяльності з сіл, які стали родзинкою святкової програми.

Традиційно Масляна неймовірно смачне і ситне свято, тому всі охочі мали змогу поласувати запашними варениками з сметаною прийнявши участь у смачному конкурсі.

Святкова програма була насичена різними народними іграми а саме: штовхання ядра, перетягування канату, змагання з армреслінгу. Також молоді хлопці охоче приймали участь у підкоренні висоти, на вже традиційно встановленому стовпі. Діти та дорослі з великим азартом та задоволенням брали участь різноманітних конкурсах.

Завершальною нотою святкових гулянь стало феєричне спалення опудала, як символ прощання із зимою та зустріч весни.

Приємно, що ми пам'ятаємо своє коріння, свої джерела, і нехай на вулиці вже XXI століття, ми будемо і надалі зустрічати веселе свято Масляної, будемо закликати весну і радіти сонцю.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь