Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Подолаємо туберкульоз разом»

Дата: 15.03.2019 16:48
Кількість переглядів: 6539

Фото без описуТуберкульоз займає особливе місце серед соціальних і медичних проблем людства. Ця хвороба не ліквідована в жодній країні світу. Починаючи з середини 90 – х років хх сторіччя помітно зросла розповсюдженість туберкульозу у всьому світі, в тому числі і в Україні. Третина населення земної кулі інфікована туберкульозною паличкою. Кожні 20 секунд на планеті від туберкульозу помирає одна людина.

З 1995 року в Україні зареєстрована епідемія туберкульозу. І вона невплинно прогресує, стає загрозливою медико-соціальною проблемою, і вийшла за рамки медичної проблеми на рівень державний. Небезпека сучасної епідемії полягає в тому, що можливе зараження збудником туберкульозу, який стійкий до протитуберкульозних препаратів, і сполучення туберкульозу з ВІЛ-інфекцією (СНІДом). Бо 60% хворих на СНІД помирають саме від туберкльозу. Таким чином питання профілактики туберкульозу і пропаганди здорового способу життя на сьогодняшній день є вкрай актуальними.

Фахівцями Семенівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в рамках проведення в області з 1 по 31 березня 2019 року місячника «Подолаємо туберкульоз разом» та на передодні Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом, який відзначається 24 березня 2019 року було проведено груповий  захід «Що необхідно знати про туберкульоз» у Семенівському ЗЗСО № 1, якими було охоплено 12 осіб. В ході захода була розповсюджена соціально-рекламна продукція на відповідну тематику.

        

Семенівський МЦСССДМ

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь