Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Рівні права і можливості працюючих жінок – запорука розвиту громади Семенівщини

Дата: 18.03.2019 08:00
Кількість переглядів: 6478

14 березня, на базі Семенівської районної філії Чернігівського обласного центру зайнятості відбулася фахова дискусія на тему: «Рівні права і можливості працюючих жінок. Захист трудових прав жінок. Роль жінок у створенні об’єднаних територіальних громад», організована ГО «Спілка жінок Семенівщини» спільно з органами виконавчої влади і місцевого самоврядування.

У заході взяли участь керівники соціальних сфер району, профспілок, актив громадської організації «Спілка жінок Семенівщини».

Метою фахової дискусії стало підвищення правової освіти з питань захисту соціальних та економічних прав жінок, підвищення рівня поінформованості, впровадження виваженої гендерної політики та гендерної освіти, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, попередження зупинення усіх форм насильства стосовно жінок і дітей, торгівлі людьми, розвитку жіночого лідерства у всіх сферах та на всіх рівнях.

Голова ГО «Спілка жінок Семенівщини» Раїса Бондаренко розпочала засідання з підписання Меморандуму про співпрацю та взаємодію щодо спільної діяльності з забезпечення гендерної рівності, виконання державної програми забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків на період до 2020 року, Комплексної районної програми підтримки сім’ї, забезпечення гендерної рівності та протидії торгівлі людьми на період до 2020 року між Семенівським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та Громадською організацією «Спілка жінок Семенівщини».

Директор центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Вікторія Сич поінформувала про новації державної політики щодо запобігання і протидії домашньому насильству, торгівлі людьми.

Про роботу служби у справах дітей районної державної адміністрації щодо попередження насильства в сім’ї розповіла начальник служби Надія Верхулевська. Директор районного центру зайнятості Олена Логвіненко ознайомила присутніх про сучасні тенденції ринку праці в умовах децентралізації.

Також щодо соціальних та економічних прав жінок, надання послуг соціального захисту в рамках проведення державних реформ було заслухано начальника управління соціального захисту районної державної адміністрації Світлану Кулак.

Цікавою була інформація головного державного інспектора Управління Держпраці у Чернігівській області Тетяни Черняк щодо трудових прав та гарантій для працюючих жінок.

Пізнавальним було повідомлення начальника Семенівського РС УДМС Тетяни Порви про оформлення та отримання ID-картки (внутрішнього паспорту) та закордонного паспорту громадянина України.

Про пенсійне забезпечення жінок присутні на заході заслухали інформацію начальника Семенівського відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій Новгород-Сіверського об’єднаного управління Пенсійного фонду Людмили Гунар.

Фахова дискусія була насичена різноманітними пізнавальними і цікавими інформаціями. Учасники заходу дізналися від своїх колег чимало нового і дуже корисного. Дякуємо організаторам за проведену зустріч.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь