Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Семенівський відділ Менської місцевої прокуратури інформує

Дата: 29.03.2019 09:56
Кількість переглядів: 6951

Фото без описуЗа вчинення вбивства – до в’язниці на 8 років.

Менським районним судом Чернігівської області 20.03.2019 засуджено жителя міста Семенівка, який у серпні минулого року за допомогою ножа вбив свою співмешканку.

Прокуратурою підтримано публічне обвинувачення у вказаній справі, де в ході судового розгляду встановлено достатньо доказів на підтвердження винуватості останнього у вчиненні особливо тяжкого злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України.

Суд визначив обвинуваченому міру покарання у виді 8 років позбавлення волі.

 

Завдяки вжитим прокуратурою заходам міською радою оформлено право власності на земельні ділянки району.

Актуальним напрямком роботи Семенівського відділу Менської місцевої прокуратури є представницька діяльність у земельній сфері, зокрема, оформлення права власності на земельні ділянки після передачі їх у комунальну власність за рішенням суду.

Так, у поточному році подано до суду 2 заяви в порядку окремого провадження про визнання спадщини відумерлою та передачу її у комунальну власність Семенівської міської ради. Заяви судом задоволені. Рішення суду на даний час ще не набрали законної сили.

 Крім цього, на виконання рішень суду у грудні 2018 року оформлено право власності відносно 6 вже сформованих земельних ділянок, загальною площею 13, 2947 га, що розміщені на території колишніх Янжулівської, Архипівської, Галаганівської сільських рад Семенівського району.

На сьогоднішній день орієнтовна ринкова вартість земельних ділянок становить декілька сотень тисяч гривень, подекуди досягає мільйонної позначки, тому важливо, щоб будь-які отримані кошти від використання земельних ділянок надходили саме до місцевих бюджетів та наповнювали їх.

 

Вжиті органами прокуратури заходи представницького характеру за 2018 рік.

Семенівським відділом Менської місцевої прокуратури за 2018 рік до суду подано 2 позовні заяви на усунення порушень вимог законодавства у сфері охорони дитинства.

Так, 24.04.2018 заявлено позов керівником Менської місцевої прокуратури до відповідача Іванівської сільської ради Семенівського району Чернігівської області до Чернігівського окружного адміністративного суду про визнання протиправною бездіяльність та зобов’язання вчинити певні дії, а саме оформити земельну ділянку під ДНЗ “Веселковий” Іванівської сільської ради Семенівського району Чернігівської області, площею 0,0300 га.

Підставою для звернення до суду стала відсутність правовстановлюючих документів на земельну ділянку.

Рішенням Чернігівського окружного адміністративного суду від 04.06.2018 позов прокурора задоволено повністю.

На даний час триває процес оформлення вищезазначеної земельної ділянки.

Також заступником керівника Менської місцевої прокуратуриу червні 2018 року внесено позовну заяву в інтересах держави в особі Управління капітального будівництва Чернігівської облдержадміністрації до відповідача ТОВ “Будівельна компанія “АМК” в порядку господарського судочинства, на суму 22940, 00 грн., у зв’язку з неякісним виконанням робіт за договором підряду, а саме реконструкції санітарних вузлів та приміщень їдальні Жадівської ЗОШ 1-3 ст. Семенівського району Чернігівської області.

Рішенням суду 22.08.2018 провадження у справі закрито у зв’язку з добровільним виконанням відповідачем.

Таким чином, Семенівським відділом прокуратури постійно контролюється ситуація в районі щодо дотримання прав та інтересів дітей у сфері забезпечення освітнього процесу, земельних правовідносин, тощо.

Робота на вказаному напрямку триває.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь