Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День пам'яті жертв політичних репресій

Дата: 17.05.2019 16:30
Кількість переглядів: 6442

Фото без опису

З метою належного вшанування пам'яті жертв політичних репресій, привернення уваги суспільства до трагічних подій в історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології, відродження національної пам'яті, утвердження нетерпимості до будь-яких проявів насильства проти людства – в Україні кожної третьої неділі травня відзначають День пам'яті жертв політичних репресій.

Тільки осмисливши, що означає ця дата для України, ми зможемо розуміти наслідки того масового винищення найкращих, найталановитіших людей, яким приписувалась і зрада, і шпигунство, і шкідництво, і створення терористичних організацій, і саботаж. Репресивна машина тоталітарної системи працювала чітко та цинічно, знищуючи мільйони українців.

Вшановуючи жертв тоталітарного режиму, всіх невинно загиблих співвітчизників і кожну жертву геноциду, нашою метою є дбати про те, щоб страшні часи не повторювалися. Щоб в Україні не було місця для подібної системи. Щоб право кожної людини на гідне життя стало не просто декларацією, а базовою гарантованою першоосновою, захищеною законом. Справа відновлення справедливості стосовно жертв репресій є святою, байдужих не повинно бути. Ми зобов'язані вічно берегти пам'ять про наші великі жертви, знати їхню причину та дбати, щоб минулі трагедії ніколи не повторилися на нашій землі.

 

Організаційний відділ міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь