Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Випускники Семенівщини пройшли триденні навчально-польові збори

Дата: 23.05.2019 14:53
Кількість переглядів: 6558

Фото без опису

Триденні навчально-польові збори юнаків – підсумковий етап з предмету «Захист Вітчизни», який вивчається у 10-11 класах. Хлопці знайомляться з військовими дисциплінами, дівчата, як правило, основами медицини.

Перший день навчально-польових зборів пройшов у квітні на військовому полігоні. Учні виконали навчальну вправу «Стрільба з автомата Калашникова». 2-й та 3-й дні, спортивна, вогнева та тактична підготовка, пройшли 16-17 травня на міському стадіоні та в полі за заповідним урочищем «Базарна Роща».

16 травня на міському стадіоні учні 11-х класів громади здали нормативи в дисциплінах: біг на 100 м, біг 1 км, метання гранати на дальність, підтягування, неповне розбирання АК-74, стрільба з пневматичної гвинтівки. Також для учнів було проведене практичне заняття з тактичної медицини, яке організував у свій вільний час старший прапорщик Марков Михайло Михайлович, за що ми йому  дуже вдячні.

На урочисте відкриття були запрошені гості, які виступили з привітальним словом перед випускниками і допомогли в організації навчальних етапів: голова Семенівського районного відділення Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Сейран Герасимович Мхітарян, голова громадського об’єднання «Спілка воїнів АТО» - Висоцький Генадій В’ячеславович, представник Держприкордонслужби -  капітан Бабаєв  Артем Нематович, представник Семенівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки – прапорщик Добровольский Михайло Сергійович та начальник відділу освіти, молоді та спорту Кресс Олена Вікторовна.

17 числа було практичне заняття в польових умовах. Учні викопали окопи для стрільби в положенні лежачи, пройшли умовне мінне поле, вразили «ворожий» танк. Також спробували деякі тактичні прийоми на умовному полі бою, зокрема, «пережили» газову атаку. Вцілому, триденні навчально-польові збори пройшли вдало, лишивши по собі приємні емоції та підсумкові результати в класних журналах, які виставлять вчителі  відповідно до результатів учнів.

Відділ освіти, молоді та спорту

Семенівської міської ради



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь