Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Бібліотека вітає, зелена неділя триває!

Дата: 19.06.2019 16:33
Кількість переглядів: 6449

Звичаї та традиції, пов'язані з календарними святами українців, є частиною духовної культури українського народу. Глибоке пошанування свого родоводу, щира турбота про збереження та примноження народних традицій - усе це вирізняє українців з-поміж інших націй. Отож, традиційно в кожній українській родині шанобливо зберігають та намагаються передати своїм дітям і онукам все, що лишили нам у спадок предки.

 День Святої Трійці – одне з найбільш значущих урочистостей для людей. Трійця, це час відновлення усього живого, зелені, трав, їх магічних властивостей.

В суботу, 15 червня, напередодні свята, на Піщанському пляжі м.Семенівки відбулося свято фольклорної та народної пісні «У звичаях, традиціях народу ти душу краю рідного пізнай», в якому із задоволенням прийняли участь співробітники центральної районної бібліотеки та районна бібліотека для дітей. Для учасників та гостей свята бібліотекарі приготували  безліч цікавого.

Народознавча книжкова виставка «Велич Святої Трійці у звичаях нашого народу» знайомила глядачів зі звичаями та обрядами українців.

Яскраво оснащена палатка «Бібліотека йде до Вас» приваблювала учасників та гостей свята не лише цікавими висловами про книги та бібліотеки, а й справжніми, дуже смачними, зеленими млинцями, які печуть в Україні на Зелену неділю. За традицією святкового столу та «народною» магією відвідувачам бібліотечної палатки гостинно пропонували цілющі напої: «Від перегріву», «Від перевтоми», «Від пристріту», «Життєтонус». Під девізом «Зустрінемо Трійцю напоєм і підсмаженим млинцем!» кожному, кого зацікавила наша палатка, вручалася рекламна інформація про послуги бібліотеки з рецептами млинців.

Красуня, Лісова Мавка, із районної бібліотеки для дітей, проводила цікаві конкурси з дітлахами, читала для них книжки про духів природи та частувала подарунками-ласощами.

Дякуємо організаторам свята за запрошення та всіх просимо до бібліотеки, бо Зелена Неділя триває і всім потрібно дізнатися, як її проводити. Зі святами!

 За інформацією центральної районної бібліотеки



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь