Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На теренах пам’яті

Дата: 21.06.2019 11:36
Кількість переглядів: 6426

Фото без описуДруга світова війна  – найкривавіший глобальний конфлікт, у ході якого загинуло, за різними оцінками, від 50 до 85 мільйонів людей. Саме як страшну трагедію її пам'ятають і згадують в усьому світі. Для України Друга світова війна – національна трагедія. За даними українських істориків, прямі людські втрати України у Другій світовій війні становлять 8-10 млн. осіб, загальні демографічні – понад 13 млн.

Щорічно відзначати 22 червня - День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни засновано указом Президента України № 1245/2000 від 17 листопада 2000 року. Також Верховна рада запровадила всеукраїнську хвилину мовчання у цей день. Відповідну постанову "Про запровадження в Україні особливої церемонії – проведення 22 червня кожного року Хвилини пам'яті по загиблих у роки Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр." було ухвалено на засіданні 20 травня 2011 року.

20 червня в центральній районній бібліотеці пройшла презентація книжкової виставки «На теренах пам’яті», присвяченої Дню скорботи і вшануванню пам’яті жертв війни. На виставці представлена література, яка мовою документів, історичних досліджень та вспоминами очевидців розповідає нам про страшні події 80-літньої давнини, адже початку Другої світової в цьому році виконується 80 років (1939р). І очевидців, а тім паче учасників залишається все менше і менше. Тому всіх небайдужих запрошуємо відвідати нашу виставку.

P.S.:  А.С. Буковський, кінорежисер, учасник Другої Світової війни, в ніч з 21 на 22 червня 1941 р.: «У кожного солдата був перший бій. Він, цей перший бій, — на все життя. І в очікуванні його до людини приходить істина, прозріння, найвище знання себе і своєї місії на землі. Коли я побачив убитих — і ворогів, і наших бійців, скирти трупів — мені більше не захотілося воювати. Ніколи...»

За інформацією центральної районної бібліотеки



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь