Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Чарівний вечір на Івана Купала

Дата: 08.07.2019 15:37
Кількість переглядів: 6531

Фото без описуУ вихідний день  6 липня на березі річки Ревна  відбулося свято Івана Купала -  свято щастя,  радості і завзяття, свято юності і кохання, вогню, води і купання.

На березі річки зібралося дуже багато люду, що прийшли на свято,  одягнуті в традиційний український одяг,  працювали торгівельні палатки з різними смаколиками, діти стрибали на батуті, сміливці купалися в річці, хоч вода була прохолодною.

Свято Івана Купала цього року було надзвичайно яскравим - з вінками, народними персонажами -  Водяником, Відьмами, стрибками через багаття та красивим українським  вбранням.

Учасники свята, показали  дуже давній обряд, коли  молоді дівчата прикрашали стрічками деревце, яке люди називали Мариною або Маринонькою та навколо дерева водили хороводи.  Дівчата добре постаралися і за народним звичаєм пішли  вінки на воду пускати, свою долю шукати.

Багато учасників свята, глядачів були в вінках, сплетених власноруч з живих квітів.  Був проведений конкурс на кращий вінок і переможці отримали гарні призи.

Глядачі з задоволенням слухали купальські пісні, народні, естрадні у виконанні колективів та окремих виконавців з міського палацу культури, міського будинку культури, міського клубу, Залізномостівського центру культури та дозвілля, Іванівського сільського будинку культури, які демонстрували свою професійність та високу виконавську майстерність.

Кульмінаційним  моментом свята стало розпалювання багаття. За народним повір’ям  у купальському вогні згоряє всяка нечисть і зло, вогонь забирає хвороби та навороти, очищає людські душі, діяння та помисли.

Біля багаття зібралися всі глядачі та учасники свята і водили хороводи. Такого яскравого дійства Семенівщина не бачила давно.

Свято продовжувалось до ранку, тож найсміливіші парубки ходили поодинці шукати чарівну квітку папороті. А раптом поталанить… і  ця квітка принесе щастя та кохання.

Чекаємо всіх наступного року!

Відділ культури та туризму міської ради

Фотозвіт надав організаційний відділ міської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь