Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Усиновлення – як форма забезпечення стабільних, гармонійних умов життя та розвитку дитини !

Дата: 30.09.2019 14:19
Кількість переглядів: 6370

Найбільша інвестиція, яку може зробити держава у розвиток своїх маленьких громадян, - це зберегти для них рідну домівку або забезпечити сімейне середовище, підтримати сім’ю у скрутний для неї час.

Кожній дитині потрібно надати можливість повністю реалізувати свій потенціал. Для неї слід забезпечити максимально можливий рівень фізичного та психічного здоров’я, доступ до отримання якісної освіти, безпечне життя та захист від заподіяння шкоди, позитивні емоційні переживання, відчуття того, що її люблять і цінують, розвиток навичок догляду за собою й вирішення повсякденних проблем, позитивне уявлення про себе саму, формування самоідентичності, розвиток навичок міжособистісного спілкування і впевненості у різних ситуаціях суспільної взаємодії.

Тільки сім’я здатна забезпечити задоволення основних потреб дитини, надавати стимул для її подальшого розвитку, створювати стабільну атмосферу. Якщо не існує можливості для дитини жити з рідними батьками, найкраща альтернатива – створення сімейних форм влаштування дітей - сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, одна з яких і є усиновлення.

Усиновлення – прийняття громадянином України у свою сім’ю дитини на правах дочки чи сина, що здійснене на підставі рішення суду. Усиновлення дитини провадиться у її найвищих інтересах для забезпечення стабільних та гармонійних умов її життя ( ст. 207 Сімейного кодексу України).

Фахівцями Семенівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з нагоди відзначення Дня усиновлення було проведено  груповий захід для членів професійних колективів Семенівської об’єднаної територіальної громади: бесіда «Усиновлення – як форма забезпечення стабільних, гармонійних умов життя та розвитку дитини»!

 

Семенівський МЦСССДМ



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь