Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулась чергова сесія міської ради

Дата: 03.10.2019 16:57
Кількість переглядів: 6509

Фото без описуСьогодні відбулася двадцять шоста сесія Семенівської міської ради. Головував на засіданні міський голова Сергій Деденко.

На чергову сесію для розгляду та відповідного прийняття рішень було винесено 34 проєкти .

Всі питання порядку денного напередодні були розглянуті на засіданні постійних депутатських комісій міської ради.

Першим депутати розглядали питання про внесення змін до рішення міської ради від 20.12.2018 року №270 «Про міський бюджет на 2019 рік».

Наступним розглядали зміни до рішення двадцять третьої сесії міської ради сьомого скликання від 27 червня 2019 року №460 «Про встановлення місцевих податків та зборів на території Семенівської громади на 2020 рік». Зміни стосувалися зменшення ставки податку за розміщення та експлуатацію будівель і споруд залізничного транспорту.

На сьогоднішньому пленарному засіданні внесено зміни до програми фінансової підтримки, відшкодування різниці в тарифах та поповнення статутних фондів комунальних підприємств Семенівської міської ради на 2019 рік. Депутати збільшили суму коштів для надання фінансової підтримки з метою забезпечення належної роботи комунальних підприємств міської ради.

Серед основних питань, розглянутих на сесії внесення змін до Програми підтримки індивідуального житлового будівництва та розвитку особистого селянського господарства «Власний дім» на 2019-2021 роки на території Семенівської міської ради. Зазначимо, що даним рішенням збільшено обсяг коштів для реалізації програми «Власний дім»:

- у 2019 році з 100 тис., грн. на 300 тис., грн;

- у 2020 році з 100 тис., грн. на 400 тис., грн;

- у 2021 році з 100 тис., грн. на 500 тис., грн.

Істотне збільшення суми коштів дасть можливість більшій кількості мешканців громади скористатися пільговим кредитуванням за програмою «Власний дім».

Більшість питань порядку денного сесії стосувались земельних відносин, у ході розгляду яких депутати порушили питання щодо надання дозволів на виготовлення, складання та затвердження технічної документації із землеустрою, проведення земельних торгів у формі аукціону, про передачу земельних ділянок у власність, про вилучення земель.

Також, депутати затвердили текст звернення до Призедента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, щодо продовження до 2025 року мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.

Три проєкти рішення не знайшли підтримки у депутатів.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь