Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Подорож козацькими стежками

Дата: 10.10.2019 15:28
Кількість переглядів: 6766

Фото без описуПевно, не знайдеться в Україні людини, яка б не знала про козаків. Про них складено безліч творів, книжок і фільмів. Про козацький рід співається й у нашому державному гімні. Образ сміливого парубка, котрий захищає честь та волю нашого народу, міцно закарбувався у пам’яті поколінь. Тож, козак в українській культурі – звитяжний воїн, озброєний захисник Вітчизни, що боронить віру, гідність та звичаї усього нашого народу.

Щоб вшанувати пам'ять  з історії славної доби Козаччини 10 жовтня в читальній залі бібліотеки для дітей відбувся історичний часопис «Подорож козацькими стежками» до Дня українського козацтва і захисника України. На захід були запрошені учні 8 класу Семенівського закладу середньої освіти І – ІІІ ст. №1.

У вступному слові, бібліотекарі  зазначили, що у  наш час традиції українського козацтва не просто живі, а й лягли в основу єднання нації, служать провідною зорею у відчайдушній обороні за рідну землю. Протягом зустрічі було проведено інтелектуальну вікторину «Хай живе козацька слава!» та цікаві конкурси, де  майбутні захисники України продемонстрували свій розум та ерудицію, показали свою силу та спритність, швидкість та влучність. Завзято підтримували хлопців-козаків та брали участь у конкурсах і юні козачки. Козацькі розваги пройшли на славу, а переможці здобули почесні звання та солодкі сюрпризи.

Також було запропоновано переглянути відеоролик, з якого діти почерпнули для себе багато цікавої інформації про традиції, які існують на Запорізькій Січі. Учні здійснили перегляд літератури «Козацькому роду нема переводу». На завершення бібліотекарі привітала всіх присутніх з прийдешнім святом.

Бібліотекар районної бібліотеки для дітей Крістіна Кравченко.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь