Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Стосовно внесення земельних ділянок в ДЗК

Дата: 20.11.2019 14:35
Кількість переглядів: 6518

Фото без описуГоловне управління Держгеокадастру у Чернігівській області повідомляє наступне.

На сьогодні система Державного земельного кадастру, побудована з використанням сучасних інформаційних технологій, надає можливість за рахунок користування відомостями про об’єкти кадастру, що відображені на цифровій картографічній основі, оперативно отримувати необхідну інформацію про землі та земельні ділянки на всій території України. Об’єктивність та надійність відомостей, у цьому випадку, базується на отриманні інформації з єдиної бази даних земельного кадастру. Відомості до єдиної бази даних вносяться, перевіряються, систематизуються та впорядковуються за єдиними правилами  кваліфікованими фахівцями.  Завдяки використанню можливостей Інтернет-сервісів сьогодні є можливість зручного та оперативного користування відомостями автоматизованої системи Державного земельного кадастру широким колом користувачів.

Користувачі земельних ділянок зобов‘язані подати відомості про земельні ділянки якими користується до Державного земельного кадастру.

Отже окремо інформуємо:

Що стосується земельних ділянок право власності (користування) на які виникло до 2004 року.

Земельні ділянки, право власності (користування) на які виникло до 2004 року, вважаються сформованими. У разі якщо відомості про зазначені земельні ділянки в електронному вигляді не внесені до Державного земельного кадастру і не відображені на публічній кадастровій карті http://map.land.gov.ua/kadastrova-karta, їх державна реєстрація з присвоєнням кадастрового номера здійснюється на підставі технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) за заявою їх власників (користувачів земельної ділянки державної чи комунальної власності).

Внесення інших змін до відомостей Державного земельного кадастру про ці земельні ділянки здійснюється після державної реєстрації земельних ділянок з отриманням кадастрового номера.

Що стосується земельних ділянок право власності (користування) на які виникло з 2004 по 2011 роки і на які не були присвоєні кадастрові номери з різних причин.

У разі, якщо відомості про зазначені земельні ділянки не були внесені до Державного реєстру земель (з 2004 по 2011 роки), присвоєння кадастрового номера здійснюється на підставі технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) за заявою їх власників (користувачів земельної ділянки державної чи комунальної власності).

Рекомендуємо Вам, для захисту своїх прав на землю та для оперативного користування відомостями з різних потреб перевірити відомості про земельні ділянки  на наявність в Державному земельному кадастрі а також на наявність помилок у відповідності до їх фактичного місця розташування і при виявленні помилок або відсутності відомостей в ДЗК звернутися з документами із землеустрою до центру надання адміністративних послуг по місцю знаходження земельної ділянки, для внесення відомостей про земельну ділянку до Державного земельного кадастру. Так, як це прямий обов‘язок кожного власника та користувача.

А також інформуємо про земельні ділянки, які внесені до Державного земельного кадастру але містять помилки в координатах (не відповідають фактичному місцю розташування) і які необхідно виправити Вам, як землекористувачам, та подати державному кадастровому реєстратору для внесення виправлених відомостей до Державного земельного кадастру.

Нормативно правова база:

Земельний кодекс України.

Закон України «Про Державний земельний кадастр».

Закон України «Про землеустрій».

Постанова Кабінету Міністрів України від 17.10.2012 № 1051 «Про затвердження Порядку ведення Державного земельного кадастру».

Указ Президента України «Про заходи щодо протидії рейдерству» від 22.07.2019 за №542/2019.

 

Інформацію на сайті Семенівської міської ради розміщено за ініціативою Відділу у Семенівському районі Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь