Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Затверджено Положення та план проведення  інформаційно-просвітницької акції  «Жінки, знайте свої права»

Дата: 28.02.2020 15:32
Кількість переглядів: 7041

Більше сучасних жінок не хочуть робити вибір між дитиною, сім’єю, та кар’єрою. Вони намагаються встигнути одночасно бути матір’ю, дружиною і успішною працівницею чи бізнес-леді.

Українське законодавство передбачає для таких випадків цілий комплекс правових норм. Усі вони спрямовані на те, щоб сприяти поєднанню роботи й материнства та аби не обмежувалися трудові права жінок через їхню стать.

Однак не завжди жінки достатньо обізнані у своїх правах. Часто не вміють ними користуватися і належним чином відстоювати.

Сьогодні керуючий справами (секретар) виконавчого комітету Олена Михайлова, представники структурних підрозділів міської ради та районної державної адміністрації спільно з головою громадської організації Спілки жінок Семенівщини Раїсою Бондаренко та членами Спілки розробили і затвердили Положення та план проведення районної інформаційно-просвітницької акції «Жінки знайте свої права».

Акція проводиться в березні 2020 року з метою підвищення правової освіти жінок і покращення захисту соціальних та економічних прав жінок і чоловіків, підвищення рівня поінформованості щодо шляхів попередження та інструментів протидії дискримінації за ознакою статі, важливості впровадження виваженої гендерної політики та гендерної освіти громадян, особливо жінок і молоді, попередження та зупинення усіх форм насильства стосовно жінок і дітей, торгівлі людьми, розвитку жіночого лідерства у всіх сферах та на всіх рівнях.

В  рамках акції планується проведення фахових дискусій, засідання круглого столу, в загальноосвітніх закладах проведення виховних годин, диспутів, конкурсів фото та малюнків на соціальну тему, інші інформаційно-просвітницькі заходи.

Одним із напрямків проведення акції - проведення тематичної виставки «Що може жінка», яка планується відбутись 6 березня 2020 року в міському палаці культури з нагоди свята 8 березня.

Запрошуємо всіх небайдужих, творчих і талановитих жінок взяти участь у проведенні виставки та представити свої роботи.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь