Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

"Стрітення відзначаємо, зиму проводжаємо"

Дата: 28.02.2020 15:53
Кількість переглядів: 6402

Весь народ веселий, радий,

Бо сьогодні свято,

Дочекались Масляної

Хлопці та дівчата.

Святкова атмосфера заповнила 28 лютого зали бібліотеки для дітей. Саме сюди сьогодні завітало свято Масляної. Ми, українці, народ волелюбний, працьювитий, співучий - вміємо працювати і шанувати народні традиції. Щоб виховувати у молодого покоління любов до свого народу,своєї держави,потрібно вивчати історію свого народу,його звичаї,традиції.

У рамках засідання клубу «Співрозмовник» відбулися цікаві фольклорні посиденьки "Стрітення відзначаємо, зиму проводжаємо".  Неможливо уявити собі завершення зими без традиційного масляного тижня, за який кожен справжній українець встигає з’їсти таку кількість смачних млинців, що вистачить на весь рік. Масляна – це одне з найдавніших слов’янських свят, тому що бере свій початок ще з дохристиянських часів, у період поклоніння язичницьким богам. Бібліотекарі розповіли присутнім про походження Масниці, коли її святкують, традиційні страви…Зокрема гості дізналися, що Масляна символізувала прихід весни та пробудження природи. . Древні слов’яни відзначали “проводи зими” та початок весни і весняного землеробства. В цей день вшановували Сонце, яке несло тепло і пробуджувало природу, тому й готували жертовний хліб, схожий на це небесне світило – млинець. Також у залі на дітей чекало чимало сюрпризів: цікаві конкурси, веселі хороводи, святковий стіл з пухкими, золотистими млинцями та духмяним чаєм.

Завершилося свято закликом: «Не дамо ж забути наші найдревніші традиції!» Масляничні звичаї своїх предків ми успадкували. Тепер залишилося їх зберегти і передати своїм дітям, внукам та правнукам. тому закликаємо усіх відсвяткувати свято Масляної за древніми обрядами та разом відроджувати та популяризувати традиції та культуру нашого славетно народу. Любімо свою країну – Україну! Вивчаймо нашу історію та культуру!

 

                                     За матеріалами районної бібліотеки для дітей

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь