Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Сьогодні Україна перегортає одну з найтрагічніших сторінок нашої історії – тридцять четверту річницю аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 26.04.2020 08:00
Кількість переглядів: 6523

Фото без описуПройшло тридцять чотири роки відтоді як 26 квітня 1986 року нічна зміна на Чорнобильській АЕС завершувала планове випробування перед зупинкою енергоблоку №4 на профілактичний ремонт. Події тієї ночі розписані по секундах, а наслідки цих секунд без перебільшення змінили світ.

Життя багатьох людей і навіть держав розмежувалося на дві частини – до Чорнобиля і після Чорнобиля. Зовсім звична ситуація, коли історичний час ділився на до революції і після революції, на до війни і після війни. Але наслідки революції здолали за десять років, наслідки другої світової війни подолали за 10-15 років. Про подолання наслідків Чорнобильської катастрофи не можна говорити навіть через 30 років.

Чорнобиль не має минулого часу і назавжди увійшов в історію як страшна трагедія, найбільша трагедія епохи. Постраждала велика кількість людей. Значною мірою ті, хто ще не родився.

Чорнобиль продовжує стукати в наші серця, пронизувати душі гіркотою полинною. І ми не в праві забувати ту страшну подію, тих відважних людей, які ціною свого здоров’я, а то і життя, змогли зупинити загрозливий атомний вогонь.

Збережемо пам'ять про людей, які врятували життя багатьох поколінь.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь