Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулось засідання Круглого столу з обговорення проєкту рішення «Про встановлення місцевих податків та зборів на території Семенівської громади на 2021 рік»

Дата: 11.06.2020 15:45
Кількість переглядів: 6631

Фото без опису

 

05 червня цього року в малому залі адмінбудівлі міської ради, за ініціативи Семенівської районної громадської організації підприємців "За Семенівщину" відбулось засідання Круглого столу, спрямоване на обговорення проєкту рішення «Про встановлення місцевих податків та зборів на території Семенівської громади на 2021 рік».

Засідання проведено за  участі керівництва, працівників міської ради, представників громадськості, бізнесу, керівників лісгоспів та сільгосппідприємств.

Відкрив засідання круглого столу міський голова Сергій  Деденко,  який ознайомив присутніх з статтею 12 Податкового кодексу України,  в якій законодавчо закріплено право органів місцевого самоврядування встановлювати місцеві податки та збори в межах своїх повноважень.

Також голова зазначив, що даний проєкт рішення є регуляторним актом, прийняття його здійснюється відповідно до ЗУ «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності». Відповідно до ст. 9 даного Закону міська рада протягом 5 робочих днів з дня оприлюднення повідомлення про оприлюднення цього проєкту регуляторного акта розмістила на офіційному сайті проєкт рішення (розділ «Регуляторна діяльність»).

 Далі детально зі ставками податків ознайомила присутніх Тетяна Новик, начальник відділу економіки та інвестицій міської ради.

Дуже жваво обговорювалося питання, щодо прийняття ставок земельного податку, податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки, ставки єдиного податку для другої групи платників.

Представники бізнесу запропонували внести зміни по позиціях  земельного податку, а саме: збільшити ставки податку за землі для ведення товарного сільськогосподарського виробництва та для ведення фермерського господарства для фізичних осіб з 0,3% до 0,5%, а для ведення особистого селянського господарства для фізичних осіб зменшити з 0,6% до 0,5%.

За результатами обговорення було вирішено винести дані зміни до проєкту рішення «Про встановлення  місцевих податків та зборів на території Семенівської ОТГ на 2021 рік» на розгляд  профільної комісії міської ради.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь