Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Припинено діяльність центру з мінімізації податків

Дата: 16.07.2020 10:10
Кількість переглядів: 6447

Фото без описуСпівробітники податкової міліції у взаємодії зпрокуратурою Чернігівської області припинили діяльність міжрегіонального центру з мінімізації податків, який був розташований у м. Києві та надавав послуги підприємствам реального сектору економіки в частині формування незаконного податкового кредиту та переведення безготівкових коштів у готівку.

Слідством встановлено, що з метою ухилення від сплати податків та переведення безготівкових коштів у готівку учасники центру використовували ряд фіктивних підприємств. Загальний обсяг проконвертованих коштів протягом 2019 – 2020 років склав понад 84 млн грн, а ймовірні втрати бюджету складають 14 млн грн.

Схема конвертації полягала у тому, щопідприємства–замовники реального сектору економіки перераховували грошові коштина рахунки підприємств, що входили до складу центру мінімізації податків за нібито надані транспортні послуги або будівельно-монтажні роботи. Потім ці кошти переводились у готівку та повертались підприємствам–замовникам. За свої послуги зловмисники брали 15 відсотків від виведеної у «тінь» готівки.

У ході проведення заходів по припиненню діяльності конвертаційного центру проведено 7 обшуків за місцями проживання осіб, причетних до діяльності «конвертаційного центру», в офісних приміщеннях та транспортних засобах, що використовувались у незаконній діяльності. При цьому вилучено 14 печаток та штампів фіктивних підприємств, 624 тисяч гривень готівкових коштів в гривневому еквіваленті, «чорна» бухгалтерія, електронні носії інформації, чорнові записи.

Наразі проводиться комплекс слідчих заходів, спрямованих на встановлення повного кола причетних осіб, з метою притягнення їх до кримінальної відповідальності та відшкодування завданих збитків.

Повідомляє податкова міліція ГУ ДФС у Чернігівській області



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь