Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Заклади освіти громади готові приймати дітей на навчання

Дата: 14.08.2020 15:42
Кількість переглядів: 6522

Фото без описуНезабаром початок нового навчального року. За парти шкіл громади сядуть орієнтовно 1429 учнів, з них першокласників – 127. З 1 вересня планується відновлення освітнього процесу в усіх закладах дошкільної освіти, де виховується понад 400 дітей.

Незважаючи на карантин, новий навчальний розпочнеться вчасно й на належному рівні. Підготовка усіх садочків та шкіл майже завершена. Аби забезпечити у повному обсязі заклади твердим паливом, на початку року була проведена тендерна процедура із закупівлі дров на суму 421 тис.грн., завезення брикету триває за графіком. Загалом по брикету проведена процедура торгів на суму 846 тис. грн. Для безпечної роботи котелень, водо- та електропостачання з початку 2020 року витрачено 157 тис.грн.

Частина дітей щодня буде підвозитися на шкільних автобусах. Для забезпечення безперебійної роботи транспорту проведене технічне обслуговування, заміна запчастин, страхування, закуплені паливно-мастильні матеріали. На всі необхідні заходи витрачено понад 350 тис.грн.

З вересня поточного року відкривається ще один додатковий маршрут для старшокласників с.Іванівки.

Будь-який заклад здатен функціонувати, якщо усі системи його життєзабезпечення працюють справно й на належному рівні. Є левова частка витрат з міського бюджету, які не можна побачити очима, але вони є вкрай необхідними. Це перевірка димоходів, проведення замірів опору ізоляції, оплата Інтернету та телефонного зв’язку, технічне обслуговування вогнегасників, оплата за послуги охоронної сигналізації, техогляд газових мереж, дератизація, аналіз води та продуктів харчування. І цей перелік є невичерпним. Тож станом на теперішній час витрачено на вищевказані заходи більше 100 тис.грн.

Значну частину коштів доводиться спрямовувати на оформлення документації на земельні ділянки та будівлі закладів освіти, цього року вона складає 92 тис. грн.

Оптимізація мережі шкіл, яка була проведена у попередні роки, дала можливість забезпечувати вчителів зарплатою у повному обсязі, на залишок такої освітньої субвенції кожного наступного року закуповуються матеріали для покращення матеріально-технічної бази шкіл. Ініціатива міського голови Сергія Деденка щодо здійснення капітального ремонту перших класів у найбільших школах міста (Семенівська гімназія №2 та Семенівський ЗСО №1) має своє продовження вже третій рік поспіль. Замінюються вхідні двері класу на склопакети, робиться ремонт стін, стелі та підлоги. У поточному році на це витрачено  157 тис. грн. Також закуплені телевізори для початкової ланки на суму 153 тис. грн.

Щороку держава спрямовує кошти у вигляді цільової субвенції. На інклюзивне навчання (для діток, які мають особливи освітні потреби) ми отримали 369,6 тис. грн. Це оплата корекційних занять та придбання спеціальних засобів навчання.

Субвенція на Нову українську школу надійшла у розмірі 541 тис. грн. За ці кошти вже придбані принтери, дидактичний матеріал, парти для першокласників.Країна у бюджеті на рік планує видатки на різноманітні інші субвенції. Тож у поточному році на обладнання їдалень двох шкіл міста у громаду надійшло 589 тис.грн. Продедура закупівлі на стадії завершення, що дозволить повністю оновити застаріле обладнання у гімназії та школі №1. Також чекаємо на придбання STEAM-лабораторії для гімназії вартістю понад 600 тис.грн. та нового шкільного автобусу.

Усі підготовчі роботи на стадії завершення. Вже зовсім скоро діти наповнять класні кімнати кожної школи громади.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь