Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Національна інформаційно-роз'яснювальна кампанія "Виходь на світло!"

Дата: 21.08.2020 09:52
Кількість переглядів: 6570

Фото без описуКожен працюючий в Україні є застрахованим на випадок загальної чи професійної хвороби, травми, нещасного випадку, необхідності догляду за хворим членом родини, смерті та інше. Фінансування допомог, страхових виплат і послуг у разі настання страхових випадків гарантує Фонд соціального страхування України.

На сьогодні під опікою управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області знаходиться близько 300 тис. осіб – офіційно працевлаштованих, самозайнятих, ФОП, осіб, які працюють на умовах цивільно-правових договорів. У цілому в Україні нараховується близько 12 млн застрахованих осіб.

Водночас, нелегальна зайнятість є причиною відсутності страхового захисту і гарантій на випадок втрати працездатності, вагітності тощо для тисяч людей.

Саме тому в Україні проводиться національна інформаційно-роз’яснювальна кампанія «Виходь на світло!» про переваги задекларованої праці та ризики неофіційного працевлаштування, підтримувана Проєктом ЄС-МОП «На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці в Україні» (2020-2022).

Мета кампанії – підвищити рівень обізнаності студентської молоді, осіб, що шукають роботу, працівників, роботодавців про ризики, пов’язані з незадекларованою працею, та про переваги задекларованої праці. Оскільки, декларування праці і відповідно сплата передбачених внесків сприяє зростанню надходжень до Фонду соціального страхування України, зменшує ймовірність неправомірного користування соціальною допомогою, що в свою чергу підсилює спроможність держави реалізувати належну соціальну політику.

Дізнатися більше про переваги задекларованої праці та ризики незадекларованої праці для працівників та роботодавців можна на сторінці «Подолання незадекларованої праці» за посиланням: http://dsp.gov.ua/podolannia-nelehalnoi-zainiatosti/


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь