Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Посилюються інспекційні заходи щодо виявлення у суб’єктів господарювання неоформлених працівників

Дата: 27.08.2020 13:49
Кількість переглядів: 6479

Фото без опису25 серпня ц.р. начальник Відділу забезпечення наповнення бюджету № 1 Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області Людмила Соколенко взяла участь у робочій нараді Управління Держпраці у Чернігівській області стосовно проведення масштабної інформаційної та інспекційної кампанії з питань недопущення використання незадекларованої праці найманих працівників.

У заході взяли участь уповноважені представники Головного управління Пенсійного фонду України у Чернігівській області, Головного управління Державної податкової служби в Чернігівській області, обласного центру зайнятості та Головного управління Національної поліції України в Чернігівській області.

Учасники обговорили ряд питань стосовно взаємодії відомств та планування проведення інспекційної кампанії, під час якої будуть здійснюватися заходи державного контролю за додержанням законодавства про працю з питань виявлення неоформлених трудових відносин.     

Людмила Соколенко повідомила, що за результатами щомісячного аналізу відомостей реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування з початку нинішнього року фахівці пенсійної служби області поінформували Управління Держпраці у Чернігівській області про 8784 роботодавців, за звітністю яких наявні ознаки можливих порушень законодавства про працю, матеріали щодо 1602  таких страхувальників скерували до Головного управління Державної податкової служби в Чернігівській області для вжиття відповідних заходів реагування.

З 1 вересня 2020 року Управління Держпраці здійснюватиме посилені інспекційні заходи щодо виявлення у суб’єктів господарювання неоформлених працівників. В ході таких перевірок використовуватиметься також інформація, надана Пенсійним фондом. При цьому, якщо державні інспектори виявлять факти використання незадекларованої праці, до роботодавців застосовуватимуться жорсткі фінансові санкції (детальніше за посиланням: https://dsp.gov.ua/podolannia-nelehalnoi-zainiatosti/ ).

На нараді було ухвалено рішення активізувати роботу відомств по вдосконаленню співпраці щодо легалізації оплати праці та зайнятості населення.

Головне управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області нагадує: неофіційне працевлаштування означає втрачений стаж, а, отже, недораховану пенсію.

Шановні роботодавці! Легалізуйте зайнятість працівників та відмовтесь від виплати зарплати «в конвертах». У випадку ігнорування цієї вимоги контролюючі органи будуть застосовувати всі заходи впливу за порушення законодавства з праці у межах їх компетенції.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь