Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Посилюються інспекційні заходи щодо виявлення у суб’єктів господарювання неоформлених працівників

Дата: 27.08.2020 13:49
Кількість переглядів: 6460

25 серпня ц.р. начальник Відділу забезпечення наповнення бюджету № 1 Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області Людмила Соколенко взяла участь у робочій нараді Управління Держпраці у Чернігівській області стосовно проведення масштабної інформаційної та інспекційної кампанії з питань недопущення використання незадекларованої праці найманих працівників.

У заході взяли участь уповноважені представники Головного управління Пенсійного фонду України у Чернігівській області, Головного управління Державної податкової служби в Чернігівській області, обласного центру зайнятості та Головного управління Національної поліції України в Чернігівській області.

Учасники обговорили ряд питань стосовно взаємодії відомств та планування проведення інспекційної кампанії, під час якої будуть здійснюватися заходи державного контролю за додержанням законодавства про працю з питань виявлення неоформлених трудових відносин.     

Людмила Соколенко повідомила, що за результатами щомісячного аналізу відомостей реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування з початку нинішнього року фахівці пенсійної служби області поінформували Управління Держпраці у Чернігівській області про 8784 роботодавців, за звітністю яких наявні ознаки можливих порушень законодавства про працю, матеріали щодо 1602  таких страхувальників скерували до Головного управління Державної податкової служби в Чернігівській області для вжиття відповідних заходів реагування.

З 1 вересня 2020 року Управління Держпраці здійснюватиме посилені інспекційні заходи щодо виявлення у суб’єктів господарювання неоформлених працівників. В ході таких перевірок використовуватиметься також інформація, надана Пенсійним фондом. При цьому, якщо державні інспектори виявлять факти використання незадекларованої праці, до роботодавців застосовуватимуться жорсткі фінансові санкції (детальніше за посиланням: https://dsp.gov.ua/podolannia-nelehalnoi-zainiatosti/ ).

На нараді було ухвалено рішення активізувати роботу відомств по вдосконаленню співпраці щодо легалізації оплати праці та зайнятості населення.

Головне управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області нагадує: неофіційне працевлаштування означає втрачений стаж, а, отже, недораховану пенсію.

Шановні роботодавці! Легалізуйте зайнятість працівників та відмовтесь від виплати зарплати «в конвертах». У випадку ігнорування цієї вимоги контролюючі органи будуть застосовувати всі заходи впливу за порушення законодавства з праці у межах їх компетенції.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь