Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Семенівській ОТГ відзначили свято воїнів захисників

Дата: 15.10.2020 14:04
Кількість переглядів: 6505

Фото без описуУже багато років поспіль 14 жовтня на теренах нашої держави відзначають величне християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці.

Упродовж століть воно набуло особливо важливого змісту, оскільки пов’язане із боротьбою за свободу та порятунок від ворогів. Волелюбні козаки, які зі зброєю в руках боронили свою Вітчизну, були переконані, що Свята Покрова охороняє їх, а Божу Матір вважали своєю заступницею. Тому у часи незалежності свято Покрови почали відзначати ще і як День Українського козацтва. Крім того, саме цього дня ми вклоняємося учасникам АТО та ООС, українцям, які боролися проти нацизму в часи другої світової війни,  згадуємо українських воїнів захисників усіх часів.

З метою належного вшанування  захисників України, у середу 14 жовтня, біля меморіальної стели «Захисникам України», відбулось урочисте зібрання та покладання квітів за участі міського голови Сергія Деденка, голови районної ради Василя Малковича, голови районної державної адміністрації Дениса Буданова, представників ГО «Семенівська районна спілка воїнів-учасників АТО», Семенівського районного відділення української спілки ветеранів Афганістану, районної організації ветеранів України та військовослужбовців, представників організацій міста.

Війна раптово увірвалася у наше життя. Невидимий, страшний фатум мобілізував на схід держави українців, вони - герої сьогодення, які щосекунди наражаються на небезпеку. З глибокою повагою вітаємо мужніх оборонців, гірко оплакуємо тих хто вже ніколи не повернется.
На превеликий жаль, серед них - четверо наших земляків:

  • Максим Грачов;
  • Ігор Кістерний;
  • Володимир Мінчуков;
  • Віктор Афанасенко.

Цьогоріч, в рамках програми фінансової підтримки сімей  загиблих учасників антитерористичної операції, операції об’єднаних сил, міською радою було надано матеріальну допомогу родинам загиблих у розмірі трьох мінімальних заробітних плат кожній родині .



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь