Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

З 1 грудня відбувся перерахунок пенсій

Дата: 08.12.2020 08:07
Кількість переглядів: 6472

Фото без опису З першого грудня ц.р., у зв’язку із збільшенням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, визначеного законом, в області  проведений перерахунок пенсій 281,1 тис. особам. В результаті перерахунків збільшено розмір пенсій 177,1 тис. особам. Середній розмір підвищення становить 37,8 грн.

Про це повідомив  начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області Юрій Юрченко.

Перераховані пенсії виплачуватимуться пенсіонерам у визначену їм дату починаючи з 4 грудня. Перерахунки проведено автоматизованим способом, тому звертатися до органів Пенсійного фонду не потрібно. Розмір підвищення розраховано індивідуально для кожного пенсіонера за документами, які містяться в пенсійній справі.

Відповідно до Закону України “Про Державний бюджет України на 2020 рік” з 1 грудня підвищуються розміри прожиткового мінімуму для різних груп населення. Зокрема, розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, збільшується із 1712,00 до 1769,00 грн.

Це є підставою для перерахунку мінімального розміру пенсії за віком, мінімальних пенсійних виплат, надбавок і підвищень до пенсій, розмір яких залежить від прожиткового мінімуму. З 1 грудня мінімальна пенсійна виплата не може бути нижчою за 1769,00 грн.

Зростає мінімальний розмір пенсії за віком, по інвалідності та у зв'язку з втратою годувальника, пенсії військовослужбовцям та членам їх сімей, пенсії по інвалідності внаслідок аварії на ЧАЕС та щомісячна державна адресна допомога інвалідам з числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Також зростають:

  • доплата за понаднормовий стаж непрацюючим пенсіонерам відповідно до статті 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”;
  • пенсії за особливі заслуги;
  • надбавки на утриманців відповідно до Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб”;
  • підвищення учасникам бойових дій та особам з інвалідністю внаслідок війни, учасникам війни,  членам сімей ветеранів війни, щомісячна державна адресна допомога інвалідам війни та учасникам бойових дій, державна соціальна допомога на догляд інвалідам війни;
  • підвищення жертвам нацистських переслідувань і членам їх сімей;
  • доплата шахтарям, на яких поширюється дія Закону України «Про підвищення престижності шахтарської праці».

Виходячи із розміру прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць з 01.12.2020 - 2189,00 грн. (був 2118,00 грн.). проведено перерахунок надбавки, передбаченої Законом України “Про донорство крові та її компонентів”, розмір надбавки склав — 218,90 грн. (був 211,80 грн.).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь