Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Виконавчий комітет погодив проєкт бюджету на 2021 рік

Дата: 22.12.2020 12:17
Кількість переглядів: 6535

Фото без описуУ понеділок, 21 грудня, під головуванням міського голови Сергія Деденка, виконавчий комітет міської ради погодив проєкт міського бюджету на  2021  рік.

В основу прогнозних показників головного фінансового документу   покладені  розрахункові та очікувані показники кошику доходів та видатків  громади.

За повідомленням начальника фінансового відділу Валентини Левченко, бюджет територіальної громади на 2021 рік складений та виконуватиметься за програмно-цільовим методом та з врахуванням фактичних надходжень за 11 місяців 2020 року.

До загального фонду бюджету міської ОТГ на 2020 рік планується отримати доходів без урахування трансфертів в сумі 77503,0 тис. грн., трансфертів з  Державного бюджету України в сумі 64023,4 тис. грн., в т.ч. базової дотації – 11092,1 тис. грн. , субвенцій з державного бюджету – 52931,3 тис. грн. ( освітня субвенція).

Також у проєкті  зазначено ключові напрямки видаткової частини міського бюджету. Зокрема, на галузь освіти передбачаються кошти у сумі 83845,0 тис. грн. (в тому числі за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам-52931,3 тис. грн.)

Пріоритетним завданням галузі у 2021 році, в умовах розпочатого в державі реформування системи освіти, є забезпечення кращих можливостей для дітей шляхом доступності та підвищення конкурентоспроможності освіти. Буде продовжена реалізація заходів щодо розвитку сімейних форм виховання та удосконалення системи соціальних послуг для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Вдосконалюватиметься робота з обдарованою і талановитою молоддю, що сприятиме розвитку індивідуальності дитини, її задатків і здібностей.

На охорону здоров’я  передбачається спрямувати шляхом надання фінансової підтримки із загального фонду бюджету 5210,5 тис. грн.

Для забезпечення діяльності та утримання центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді заплановано 960,0 тис. грн.

На надання матеріальної допомоги громадянам  передбачено кошти в сумі 320,0 тис. грн., в т.ч. на фінансування програми надання одноразової матеріальної допомоги для встановлення індивідуального опалення виділити 150,0 тис. грн., надання пільг хворим, що отримують гемодіаліз, на суму 30,0 тис. грн.

Для забезпечення соціальними послугами за місцем проживання громадян, які не здатні до самообслуговування у зв´язку з похилим віком, хворобою, інвалідністю (діяльність Територіального центру) планується спрямувати 7196,2 тис. грн. видатків загального фонду та  1276,0 тис. грн. власних надходжень.

На галузь Культура із загального фонду бюджету передбачено спрямувати 10978,8 тис. грн.

Видатки на утримання дитячо-юнацької спортивної школи передбачені в сумі 905,6 тис. грн; на проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з олімпійських  видів спорту в бюджеті передбачено 155,0 тис. грн.

На забезпечення функціонування безперебійної діяльності житлово-комунального господарства у  бюджеті заплановано 11227,0 тис. грн.

 На виконання програми підтримки індивідуального житлового будівництва та розвитку особистого селянського господарства „Власний дім” передбачається спрямувати  479,1 тис. грн.

Колегіальний орган попередньо схвалив проєкти місцевих програм на 2021 рік. Після розгляду виконкомом, з метою набуття юридичної сили, програми мають бути підтримані депутатським корпусом ради

На засіданні виконавчого комітету затверджено план роботи виконкому на І півріччя 2020 року.

Прийнято ряд інших важливих рішень з актуальних питань життєдіяльності громади.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь