Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На черговій сесії міської ради внесено зміни до бюджету та розглянуто ряд питань життєдіяльності територіальної громади

Дата: 22.01.2021 08:44
Кількість переглядів: 6074

Відбулось засідання сесії Семенівської міської ради, яке провів міський голова Сергій Деденко.

Відповідно до регламенту всі проєкти рішень були попередньо розглянуті під час спільного засідання чотирьох профільних постійних комісій, до порядку денного включено 35 питань.

Робота пленарного засідання розпочалась з внесення змін до рішення від 24.12.2020 року № 29 «Про бюджет Семенівської міської територіальної громади на 2021 рік». За рахунок коштів виділених з обласного бюджету буде профінансовано пільгове медичне обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (пільгове зубопротезування, відшкодування по безоплатному забезпеченню ліками за рецептами). На перший квартал 2021 року виділено кошти на лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет. Залишок коштів, що сформувався на 01.01.2021 року направлено на виплату заробітної плати працівникам Жадівської сільської ради. Також за невикористані кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, наданим у 2020 році з цільовим призначенням для придбання обладнання для їдалень та харчоблоків, буде обладнано їдальні Семенівської гімназії №2 та ЗСО №1. За рахунок перерозподілу залишку субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами виділено кошти на придбання обладнання в ресурсні кімнати Семенівського ЗДО № 6 «Сонечко».

Уперше за рахунок коштів місцевого бюджету здійснюватиметься фінансування Програми компенсації пільгових перевезень окремих категорій мешканців територіальної громади залізничним транспортом на 2021-2023 роки.

З метою забезпечення рівних умов і можливостей щодо спілкування виборців з депутатами міської ради, прийнято рішення про закріплення депутатів за виборчими округами громади.

На засіданні ухвалено ряд рішень щодо управління комунальним майном та об’єктами комунальної власності, зокрема:

- надано дозвіл на відчуження трьох об’єктів комунальної власності – нежитлових будівель в селі Блешня та місті Семенівка;

- внесено зміни до Переліку об’єктів комунальної власності Семенівської міської ради, що підлягають приватизації у 2021 році;

- внесено зміни до Переліку об’єктів комунальної власності Семенівської міської ради;

- затверджено акт з приймання - передачі комплексу споруд й  іншого нерухомого майнаоб’єктів галузі освіти в с. Жадове  до комунальної власності Семенівської міської ради.

Наприкінці 2020 – початку 2021 року уряд скасував пільговий тариф на перші 100 кВт/год електроенергії, відтепер її вартість становить 1,68 грн за кВт/ год та на 14% «Нафтогаз» підвищив ціну газу для побутових клієнтів. Депутати міської ради прийняли рішення письмово звернутись до Призидента України, Голови Верховної Ради України та Прем’єр – міністра України щодо скасування цих підвищень, оскільки таке здорожчання є непосильним фінансовим тягарем для мешканців Семенівської територіальної громади.

Переважна більшість підтриманих депутатським корпусом рішень, вже традиційно, стосувалась земельних відносин.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь