Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Семенівське бюро правової допомоги інформує

Дата: 10.02.2021 11:23
Кількість переглядів: 6038

Фото без описуЯкщо у вас виникли питання правового характеру, можете звернутися до Семенівського бюро правової допомоги Менського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Тут вас проконсультують із питань земельного, спадкового, сімейного, трудового законодавства та інших правових питань.

Яку саме допомогу і кому надають, розповіла начальник Семенівського бюро правової допомоги Тетяна Мотора.

Кому допомагають?

Юридичну консультацію з будь-якого правового питання абсолютно безкоштовно може отримати будь-хто. А от на подальшу безоплатну правову допомогу можуть розраховувати категорії осіб, визначені законом.

Зокрема, це працездатні особи, сукупний дохід в місяць яких не перевищує двох прожиткових мінімумів. На сьогодні це 4540 гривні для працездатних осіб. Для осіб, які втратили працездатність (пенсіонери, особи з інвалідністю) – 3538 гривень

Допомагаємо також внутрішньо переміщеним особам, ветеранам війни, дітям, особам, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, особам, щодо яких суд розглядає справу про визнання її недієздатною, та багатьом іншим категоріям.

Для підтвердження права на безоплатну вторинну правову допомогу потрібно надати відповідні документи, які визначені для кожної категорії громадян. Наприклад, для пенсіонерів необхідні: довідка про розмір пенсії за останні шість місяців, довідка ОК5 з Пенсійного відділу та відомості про доходи з податкової.
 

Чим допомагають?

Насамперед це консуль­тації кваліфікованих юрис­тів щодо земельних, цивіль­них, сімейних, трудових, спадкових та інших правових питань. А також захист ваших інтересів у цивільних, адміністративних справах, здійснення представництва в судах, органах державної влади, органах місцевого самоврядування та складання документів процесуального характеру (позовні заяви).

Стягнення аліментів, розлучення,  встановлення додаткового строку для прийняття спадщини, визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням.

Питань безліч, кожне – індивідуальне й різної складності. І досвідчені юристи допомагають їх вирішити. Ви отримаєте безоплатну консультацію та у разі необхідності перелік документів для отримання подальшої вторинної правової допомоги.
 

Хто оплачує послуги адвоката?

Якщо у вас виникла потреба в юридичній допомозі, насамперед зверніться до Семенівського бюро правової допомоги Менського місцевого центру надання БВПД. Ви отримаєте безоплатну консультацію та перелік необхідних документів для подальшої правової допомоги. 

Не сумнівайтеся в якості адвокатських послуг, їх оплачує держава, а якість надання адвокатами безоплатної вторинної правової допомоги контролюють комісії, утворені радами адвокатів відповідного регіону.

Чи можна отримати правову допомогу особам що проживають у селі?

Бюро проводить виїзні прийоми громадян у селах, попередньо визначивши із сільським старостою про  день та час надання юридичних консультацій.

Також виїжджають адресно до людей з інвалідністю, тих, хто не може дістатися самостійно за станом здоров’я. У такому разі, зателефонувавши до бюро, людина може повідомити про свою проблему – і їй допоможуть навіть зібрати документи. 

Куди звертатися?

Семенівське бюро правової допомоги Менського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги працює з понеділка до п’ятниці з 8.00 до 17.00 за адресою:  м.Семенівка, вул. Червона Площа, 2. телефон 2-18-54

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь