Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулось засідання виконавчого комітету

Дата: 10.03.2021 14:36
Кількість переглядів: 5973

Фото без описуУ вівторок, 9 березня, відбулося засідання виконавчого комітету міської ради під головуванням секретаря міської ради Олексія Желтобрюха. У ході засідання розглянуто низку важливих питань, переважна більшість проектів рішень стосувалась поліпшення соціально-економічного благополуччя мешканців громади.

Члени виконкому внесли зміни до показників бюджету Семенівської міської територіальної громади визначивши головним розпорядником коштів субвенції з обласного бюджету на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами відділ освіти, молоді та спорту Семенівської міської ради. За рахунок цих коштів буде профінансовано заклади освіти, в яких навчаються діти з особливими освітніми потребами на суму 50538 грн.

Далі члени виконавчого комітету прийняли рішення в рамках двох діючих програм. По-перше, відповідно до Програми фінансової підтримки сімей загиблих учасників антитерористичної операції надано матеріальну допомогу двом сім’ям загиблих. По-друге, надано допомогу хворим із хронічною нирковою недостатністю, що отримують програмний гемодіаліз у медичних закладах Чернігівської області та проживають на території Семенівської міської ради.

Знову виконавчим комітетом порушено клопотання перед Чернігівським обласним фондом підтримки житлового будівництва на селі щодо надання довгострокового пільгового кредиту мешканці громади.

Серед планових питань, які було розглянуто на засіданні, 11 стосувались управління об’єктами комунальної власності. Ефективні дії в даному напрямку збільшують надходження до місцевого бюджету.

Зважаючи на жорсткі карантинні обмеження, з метою сприяння забезпеченню освітньо-культурних потреб дітей та молоді, створення умов для їх творчого, інтелектуального та духовного розвитку, виявлення і підтримки талановитих, обдарованих дітей та молоді, популяризації народно-інструментального мистецтва серед молоді, виконком підтримав дистанційне проведення Х відкритого Всеукраїнського конкурсу виконавців на народних інструментах «Поліський вернісаж».

Окрім того, з метою захисту прав дітей, розглянуто питання про надання трьом малолітнім дітям статусу дини-сироти та вирішено питання про доцільність позбавлення батьківських прав.

За результатами розгляду звернень фізичних і юридичних осіб щодо підчистки та видалення зелених насаджень на території Семенівської територіальної громади, актів обстежень зелених насаджень, що підлягають видаленню, виконавчим комітетом прийняті відповідні рішення.

Також рішенням колегіального органу задля контролю за станом благоустрою на території населених пунктів Семенівської міської ради, затверджено положення про громадських інспекторів із благоустрою та уповноважено їх правом на складання протоколів у справах про адміністративні правопорушення за ст.152, 1521 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Оскільки на території Семенівщини є червонокнижні види рослин, які перебувають під загрозою зникнення, виконком прийняв рішення заборонити на підвідомчій території Семенівської міської ради торгівлю ранньоквітучими об’єктами рослинного світу, в тому числі, занесеними до Червоної книги України та інших природоохоронних списків, а саме: всі види підсніжників, проліски, конвалія, первоцвіт (примула), анемона, мати-й-мачуха, калюжниця, ряст, сон-трава. Сектору поліцейської допомоги №1 Новгород-Сіверського районного відділу поліції в Чернігівській області рекомендовано вжити заходів щодо виявлення та попередження фактів несанкціонованої торгівлі ранньоквітучими об’єктами рослинного світу, занесеними до Червоної книги України та інших природоохоронних списків.

Загалом усі проекти, що розглядались цього дня, були одноголосно підтримані членами виконавчого комітету.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь