Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Засідання круглого столу  «Успішний бізнес – успішна громада!»

Дата: 30.03.2021 16:19
Кількість переглядів: 6361

Фото без опису26 березня у приміщенні  Семенівської міської ради відбулося засідання круглого столу  «Успішний бізнес – успішна громада!»

На засідання були запрошені керівники сільськогосподарських та фермерських  господарств Семенівської громади, представник Українського  державного фонду підтримки фермерських господарств Віталій Плевако, представник Регіонального фонду підтримки підприємництва по Чернігівській області Марія Фінюк, представник відділення Ощадбанку в Семенівському районі Микола Маханюк та всі бажаючі.

Ініціатором даного засідання був консультант з питань бізнесу Олександр Демчук.

Метою засідання було обговорення ряду питань розвитку територіальної громади, а саме: підтримка розвитку діючих сількогосподарських і  фермерських господарств через існуючі державні програми та створення індустріального парку на території Семенівської громади.

Розпочав бесіду Віталій, який ознайомив присутніх з роботою Українського  державного фонду підтримки фермерських господарств: надання фінансової допомоги фермерським господарствам, виконання функції з реалізації державної політики щодо становлення і розвитку фермерських господарств в установленому законодавством порядку.

Продовжила розмову Марія, яка розповіла про основні напрямки роботи Регіонального фонду підтримки підприємництва по Чернігівській області: надання фінансової підтримки суб’єктам підприємницької діяльності, які реалізують інвестиційні проєкти в пріоритетних напрямках розвитку підприємництва, визначених Обласною програмою.

Далі Микола ознайомив з фінансово-кредитною підтримкою суб’єктів малого і середнього підприємництва, яка надається на конкурсних засадах суб’єктам малого і середнього підприємництва, які здійснюють діяльність в пріоритетних напрямках, за рішенням інвестиційної ради Фонду у формі фінансового кредиту через Ощадбанк України строком до 5-ти років під 14% річних в національній валюті, за умов надання застави (поруки) та прийняття уповноваженим банком рішення про кредитування.

Найважливішим питанням круглого столу було створення індустріального парку на території Семенівської громади, адже індустріальний парк — це облаштована відповідною інфраструктурою територія, у межах якої учасники цього парку можуть здійснювати різноманітну діяльність:

- господарську у сфері переробної промисловості,

- науково-дослідну,

- діяльність у галузі інформації та телекомунікації тощо.

Семенівці не потрібен індустріальний парк тільки на папері!!! Він має бути діючим. Адже це чудова можливість для громади залучення додаткових інвестицій, в тому числі й іноземних. Тому було запропоновано, в першу чергу, діючим місцевим сільськогосподарським підприємствам  розглянути  можливість введення свого бізнесу на дану територію та відчути всі переваги.

Відділ розвитку економіки та інвестицій



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь