Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вітаємо з щирим і красивим святом – Днем Вишиванки!

Дата: 20.05.2021 08:23
Кількість переглядів: 5801

Від імені міської ради, її виконавчого комітету та від себе особисто щиро вітаю Вас зі святом національної єдності — Днем вишиванки, одного з найяскравіших національних символів України!

Вишивану сорочку українці одягали з давніх-давен, адже свято вірили, що вона захищає від усього злого та є оберегом. Це символічна річ для кожного з нас! У кожному символі – орнаменті, пташці чи квітці можна побачити сліди історії нашої країни та історію свого роду.

Вишивка – символ, який зберігає коріння, ідентичність, розуміння себе. Це наша історія: міфологія, релігія, давнє мистецтво наших предків, душа нашого народу.

Приємно, що з кожним роком все більше і більше людей долучається до цього свята, яке швидко розрослося до всеукраїнського рівня, а незабаром до нього почала долучатися українська діаспора, а також прихильники України. Навіть науковці визнають, що у вишивці зашифровано наш генетичний код. Національна пам’ять надзвичайно важлива, і тільки ми з вами можемо її зберегти і передати нащадкам. Тож не забувайте про своє коріння, пам’ятайте про те, звідки всі ми прийшли.

Бажаю укріплення української ідентичності заради процвітання нашої країни. Нехай це чудове свято об'єднає українців по всьому світу, пам’ятаймо й шануймо українські традиції, пишаймося своїм минулим і тим, що ми - українці - нація з багатою історією та глибоким корінням.  Нехай ваше життя  буде прекрасним, яскравим і неповторним, як  барвиста українська вишивка! 

Зі святом вас, дорогі земляки!

Міський голова Сергій Деденко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь