Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Продовжуємо приватизацію

Дата: 01.07.2021 09:50
Кількість переглядів: 5432

Фото без описуСеменівською міською радою з метою ефективного використання майна комунальної власності та наповнення бюджету територіальної громади продовжується робота по приватизації об’єктів нерухомого майна комунальної власності.

Нещодавно через електронну систему РROZORRO було продано два об’єкта нерухомості.

Один із цих об’єктів рік назад було зареєстровано, як безхазяйне майно, і через рік рішенням суду було визнано комунальною власністю. Мова йде про нежитлову будівлю, яка розташована в центрі міста по вул Центральна, буд. 5Б (колишня «Сифонна»). Після довготривалого процесу продажі будівлі, проведення декількох аукціонів, нежитлова будівля приватизована жителем м. Чернігова Мигдою С.Ф. за 51 тис. грн.. Бюджет громади поповнився, і ще одна будівля в центрі міста буде задіяна для надання послуг жителям міста та приведеться в належний стан.

Друга будівля, колишній сільський клуб в с. Блешня, вже тривалий час не використовувалась за призначенням,  на-пів зруйнована, без вікон, дверей, але зруб будівлі має задовільний стан, який можна було б використати для будівництва нових приміщень та споруд. Міська рада неодноразово зверталась до жителів громади з проханням купити дане приміщення для знесення. На жаль, місцеві жителі не прийняли участь в аукціоні. В третьому турі аукціону за методом покрокового зниження ціни та подальшої надання цінової пропозиції прийняв участь один учасник - Гриньов Р.А., житель м.Київа, який став переможцем і після затвердження протоколу та повної сплати коштів (25487,21 грн)  стане власником будівлі колишнього сільського клубу.

На даний час до комунальної власності Семенівської міської ради рішенням суду віднесено 7 об’єктів нерухомого майна, в тому числі
4 об’єкта, які мали статус «безхазяйного» майна та 3 житлових квартири по вул. Лікарняний Хуторок (район прикордонної застави.

Квартири в одному з будинків вже приватизовані жителями, зараз проводяться зустрічі з мешканцями іншого будинку для вирішення питання безоплатної приватизації житлового фонду (при наявності ордеру) або придбання у власність через електронну систему.

Безхазяйне майно, яке стало комунальною власністю, після проведення незалежної оцінки та виготовлення технічної документації буде внесено в Перелік об’єктів комунальної власності, які пропонуються для відчуження в 2021 році, як об’єкти малої приватизації, та виставлене на продаж в системі РROZORRO шляхом проведення аукціонів.

 

Відділ комунального майна та соціального захисту


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь