Споживання продуктів харчування у 2020 році
За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, у 2020 році середньостатистична сім’я Чернігівської області щомісячно витрачала на харчування 5003 грн (з урахуванням вартості продуктів, отриманих з особистого підсобного господарства). Добова вартість харчування одного жителя області в середньому становила 86 грн (в Україні – 73 грн).
Найбільше грошей домогосподарства Чернігівщини спрямовували на купівлю м’яса та м’ясопродуктів – 1019 грн (20% сукупних витрат на харчування), хліба і хлібопродуктів – 792 грн (16%), овочів (включаючи картоплю) – 722 грн (14%), молока, сира та яєць – 630 грн (13%), олії та
жирів – 439 грн (9%).
Однією особою в області в середньому за місяць спожито 21 яйце, 20,8 кг молока, молокопродуктів та масла, 10 кг овочів і баштанних, 9,6 кг хліба і хлібних продуктів, 7,1 кг картоплі, 5,7 кг м’яса, м’ясопродуктів та сала, 4,3 кг фруктів, ягід, горіхів та винограду, 3,3 кг цукру та меду, по 1,8 кг риби і рибопродуктів та олії й інших рослинних жирів.
Порівняно з 2019 роком суттєво зменшилося споживання картоплі, цукру та меду, хліба і хлібних продуктів та, навпаки, збільшилося споживання молока, молокопродуктів та масла.
Головне управління статистики у Чернігівській області