Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Мінімум документів, черг і жодних нервів: жителька Ніжинщини за 10 хвилин подбала про зимовий затишок.

Дата: 29.07.2021 12:45
Кількість переглядів: 5175

Фото без описуМинула зима для родини Пузікових із села Велика Дорога Ніжинського району була складною. Сімейний бюджет сильно «схуд», коли господиня, пані Алла, яка до того працювала бухгалтером у сільраді, залишилася без роботи. А зимові холоди «взялися» випробовувати на міцність бюджет родини. Одне лише опалення невеликого будинку, опалювальною площею 78 м2, доходило до 6 000 гривень, а у сезон холодів вистачає й інших витрат.

«Свою хату ми можемо опалювати й газом, і дровами, але твердого палива торік не заготовляли, тож обігрів будинку, м’яко кажучи, «влетів у копійку». Коли на Viber прийшло повідомлення від ТОВ «Чернігівгаз Збут» про можливість скоротити зимові витрати на паливо, за рахунок розподілу оплати річного споживання газу на однакові частини протягом року, вирішила уважніше вивчити пропозицію», — каже Алла Пузікова.

Жінка дізналася, що за умовами тарифу «Твій газ Рівномірний платіж» споживачам пропонується фіксована до кінця квітня 2022 року вартість газу – 7,99 грн/м3. Щоб розподілити витрати на рівні частини, обсяг споживання палива за попередні 12 місяців множиться на ціну та ділиться на кількість місяців до завершення тарифу. У такий спосіб домогосподарство отримує щомісячно однакову суму в платіжці. Звичайно, влітку доводиться платити більше, ніж споживаєш, але взимку, коли використання палива зростає, не доводиться «затягувати паска», щоб розрахуватися за комуналку.

«Після опалювального сезону заплановані куби «зведуть» із фактично використаними, якщо використаю більше, доплачу за надлишок, «спалю» менше — залишиться переплата», — додає господиня.

Добре зваживши всі «за» і «проти», в липні пані Алла вирішила змінити газовий тариф, адже вважає, що сплачувати однаковими сумами, хай навіть і 1700 гривень, простіше, ніж за місяць віддати 4–6 тисяч гривень. Напружувало, тільки одне, що доведеться їхати до Ніжина і витрачати час на оформлення документів. Втім, в повідомлені зазначалося, що заявку можна подати через інтернет і, хоч у селі зв’язок, м’яко кажучи, не дуже, жінка відправила заявку через Viber.

«Щоб максимально спростити процедуру зміни тарифу ми радимо нашим клієнтам використовувати онлайн сервіси й подавати заявки на зміну тарифу через форму на нашому сайті або на спеціальній інформаційній сторінці (https://rivnomirnyi.gaszbut.com.ua/), а також через Viber-бот 7104ua. У цьому випадку наші менеджери можуть ще до дзвінка клієнту перевірити всі дані та порахувати місячний платіж і, головне, оперативно зв’язатися зі споживачем та узгодити зручний час для підписання заяви-приєднання. Такий підхід допомагає уникнути черг і пов’язаної з ними напруги», — зазначає Ірина Антоненко, начальниця відділу продажів фізичним особам ТОВ «Чернігівгаз Збут», що працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ».

Саме відсутність необхідності стояти в чергах остаточно переконала Аллу Пузікову в тому, що подача заявки через інтернет була правильним рішенням.

«Буквально за 5–10 хвилин мені передзвонили, надали всю необхідну інформацію та запросили, в зручний для мене час, до представництва ТОВ «Чернігівгаз Збут». Сама процедура зміни тарифу забрала не більше 10 хвилин, я пред’явила паспорт, ІНН- код та Витяг про право власності на житло. Більше жодних документів чи довідок не просили. То я ще й донці подзвонила, вона хвилин за 10 прибігла й теж оформила зміну тарифу без очікування чи зайвих довідок», — зауважила Алла Пузікова.

Отже, щоб прискорити процес взаємодії з постачальником варто скористатися інтернет сервісами. Літнім людям у цьому питанні на допомогу можуть прийти молодші родичі, друзі чи соціальні працівники. А також завжди залишається можливість звернутися до Точок контакту, які працюють в 15 колишніх районних центрах, їх перелік доступний на сайті підприємства.

 

Наталія Кузьменок (фото автора)

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь