Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДО ДНЯ ЗАХИСНИКІВ ТА ЗАХИСНИЦЬ УКРАЇНИ

Дата: 18.10.2021 14:05
Кількість переглядів: 4503

Фото без описуВ багатому на подвиги літописі українського воїнства було безліч битв і дат, гідних стати святом, проте ще з козацьких часів день Покрови Пресвятої Богородиці був святковим днем захисників та захисниць Вітчизни, козацькою Покровою.

І тепер цей день став не просто державним святом, а направду всенародним святом, бо захисниками незалежності та суверенітету України в наш час є військові і добровольці, госпітальєри і волонтери, дорослі і діти -всі ті, хто в різний спосіб наближають перемогу на нашій землі.

З цієї нагоди 13 жовтня у концертній залі міського палацу культури відбулися урочистості та святковий концерт, присвячені цій знаменній  даті - « Свято мужності та відваги».

На урочистому святі були присутні воїни АТО, військовослужбовці, керівництво міста та громадськість.

У фоє МПК була розміщена військово-патріотична фотовиставка «Пам’ятаємо»,   загиблих в АТО земляків,  фото-виставка – «Ми пишаємось вами».

Стройову підготовку, для захисту неньки - України, показала команда переможців районного етапу військово-патріотичної гри «Джура», під керівництвом Юрія Чайки.

З вітальним словом до усіх присутніх звернувся Семенівський міський голова  Сергій Деденко.

Сергій Іванович зазначив, що найцінніше, що є в нашому житті - це мир і спокій. Саме завдяки відвазі та мужності наших бійців у зоні проведення антитерористичної операції, ми маємо мирне небо над головою.

Зокрема, він підкреслив, що 14 жовтня є символом непорушного зв`язку поколінь захисників нашої держави, від славних козаків, від хоробрих Героїв Небесної Сотні до нездоланних бійців АТО, проявом поваги Українського народу до їхніх подвигів та звитяг.

На завершення, очільник району, подякував всім жителям Семенівщини, які захищають нашу країну на сході та всім, хто бере активну участь у підтримці армії, а також привітав усіх присутніх зі святом Покрови Пресвятої Богородиці.

Закінчилось дійство святковим концертом, який з нагоди Дня захисників та захисниць України та Дня українського козацтва, всім присутнім, подарували аматорські та творчі колективи міського палацу культури, центру дитячої та юнацької творчості.

14 жовтня  біля Монументу захисникам незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України  відбувся мітинг,  присвячений Дню захисникам та захисницям України, які зі зброєю в руках і сьогодні захищають нашу Вітчизну на сході України.

Ми завжди будемо пам’ятати тих, хто загинув за Україну, за наше мирне життя.

Всі присутні заходу  вшанували хвилиною мовчання славних синів і дочок України, які відійшли у вічність заради миру на Україні.

Літію по загиблих відслужив настоятель Свято- Василівської парафії Православної церкви України протоієрей  отець Максим.

Всі присутні, в знак подяки захисникам і захисницям України, поклали квіти до підніжжя Монументу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь