Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Нагадуємо! Триває призовна кампанія на строкову військову службу «Осінь-2021»

Дата: 03.11.2021 11:14
Кількість переглядів: 4393

Фото без описуВідповідно до вимог Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», Указу Президента України від 24.02.2021 № 71/2021 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2021 році»  з 01 жовтня 2021 року розпочався черговий призов громадян України на строкову військову службу до лав Збройних Сил України та інших військових формувань.     

Згідно до статті 15 «Про військовий обов’язок і військову службу» на строкову військову службу призиваються придатні для цього за станом здоров’я громадяни України чоловічої статі 1994-2003 років народження, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Призовники  зобов’язані прибути до призовної дільниці в установлений час з документами, зазначеними в особистих повістках, за адресою: другий відділ Новгород-Сіверського РТЦК та СП, вул. Шевченка, 3, м. Семенівка.

Військовослужбовці строкової військової служби Збройних Сил України до виконання бойових завдань в районі проведення операції Об’єднаних сил не залучаються!

Призовники, які змінили місце проживання, зобов'язані в семиденний строк прибути до відповідного районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки за новим місцем проживання для взяття на військовий облік.

Керівництвом держави, Урядом та Збройних Сил забезпечено належні умови для призваних на строкову військову службу громадян України, зокрема:

• при призові їм виплачується грошова допомога у розмірі двох прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня календарного року (у 2021 році це – 4 540 гривень).

• військовослужбовці перебувають на повному державному утриманні, розміщуються в казармах , забезпечуються щоденним триразовим гарячим харчування та військовою формою одягу згідно встановленим норм.

• їм виплачується щомісяця 350-700 грн. (від в/звання та посади) на додаткові особисті потреби.

• при звільненні в запас їм виплачується вихідна грошова допомога у розмірі 8-ми посадових окладів (від 2 800 – до 5 600 грн. залежно від в/звання і посади).

• їм надається відпустка (10 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду до місця проведення відпустки та назад);

• час проходження строкової в/служби зараховується до стажу роботи, що дає право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах;

• за ними зберігаються робоче місце та середній заробіток(особам, які були офіційно працевлаштовані до призову);

• після звільнення в запас (протягом місяця з дня взяття на військовий облік за місцем проживання за поданням територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки) виплачується матеріальна допомога в розмірі середньої місячної заробітної плати на день призову, але не менше прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Керівництво другого відділу Новгород-Сіверського районного ТЦК та СП  наголошує, якщо повістка якимось чином не надійшла до призовника, то він попри це обов’язково протягом 10 днів з початку призову повинен прибути до найближчого центру комплектування та соціальної підтримки з особистими документами за місцем свого проживання й повідомити про намір проходження військової служби або надати документи, в яких вказані причини, що перешкоджають йому це зробити. Такий обов’язок визначений у посвідченні про приписку, яке видається кожному юнаку під час взяття на військовий облік.

 

Начальник другого відділу

Новгород-Сіверського районного

територіального центру комплектування та соціальної підтримки

підполковник  Роман ЗАХАРЧЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь