Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

20% ВАГІТНИХ ЖІНОК ПРАЦЕВЛАШТОВАНІ У КИЇВСЬКИХ РОБОТОДАВЦІВ

Дата: 16.11.2021 16:20
Кількість переглядів: 175

Київські роботодавці подали на оплату до Фонду соціального страхування України декретні лікарняні 21 тисячі 275 жінок за підсумками січня–жовтня. Це 20,2% від усіх працюючих жінок, які звернулись за допомогами по вагітності та пологах у зазначеному періоді.

Водночас, варто врахувати, що великі підприємства та організації, які мають філії по всій Україні, часто мають саме київську реєстрацію – тож їх працівники, хоч і мешкають за межами столиці, потрапляють до наведеної статистики по місту.

Загалом по Україні упродовж 10 місяців 2021 року ФССУ прийняв на фінансування лікарняні по вагітності та пологах, видані 105 тисячам 710 жінкам на суму майже 4,2 мільярда гривень.

Також найвищі показники на Львівщині і Дніпропетровщині – місцеві роботодавці подали до Фонду декретні 9,2 тисячі і понад 9 тисяч жінок відповідно.

Найменше звертались до Фонду за декретними допомогами жінки з Миколаївської (2 тис.), Черкаської (1,96 тис.), Сумської (1,9 тис.), Чернігівської (1,8 тис.), Херсонської (1,7 тис.), Кіровоградської (1,5 тис.) і Луганської (1 тис.) областей.

Середній розмір допомоги від Фонду за кожен день перебування у відпустці по вагітності та пологах за підсумками 10 місяців 2021 року склав 333 гривні. За цей період українки провели в декретних відпустках 12,6 млн таких днів.

Нагадаємо, за підсумками жовтня потреба у видатках Фонду на лікарняні, декретні і страхові виплати перевищила надходження на понад 2,1 мільярда гривень. Це призводить до затримок у фінансуванні матеріального забезпечення, однак усі допомоги виплачуються Фондом у повному обсязі.

Докладніше: http://www.fssu.gov.ua/fse/control/main/uk/publish/article/978253.

Зверніть увагу, фінансування допомог за лікарняними листками здійснюється Фондом на підставі отриманої від страхувальника (роботодавця) заяви-розрахунку, від терміну подачі якої залежить дата фінансування матеріального забезпечення. Дізнатись, чи вже перераховано Фондом кошти, застраховані особи можуть у телеграм-каналі ФССУ https://t.me/socialfund за тегом #фінансування_страхувальників, де щоденно оновлюється інформація про стан фінансування заяв-розрахунків.

 

Прес-служба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь