Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Мешканці гуртожитків платитимуть за газ як юридичні особи

Дата: 18.11.2021 13:59
Кількість переглядів: 4298

Фото без описуМешканці відомчого житла та гуртожитків, власниками яких є юридичні особи, залишилися поза межами дії Меморандуму щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання тепла та гарячої води в опалювальному сезоні 2021–2022 років, укладеного між Урядом, «Нафтогазом» та органами місцевого самоврядування.

«Відповідно до доручення Уряду, паливом за пільговими цінами забезпечуються  підприємства теплоенергетичної сфери, бюджетні організації та заклади охорони здоров’я. Однак, гуртожитки та відомче житло, у яких проживають побутові споживачі, перебувають у власності юридичних осіб, тож претендувати на відмінну від ринкової ціну не можуть», — наголосив В’ячеслав Зозуль, директор ТОВ «Чернігівгаз Збут», що працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ».

Для того, щоб убезпечити своїх побутових споживачів від коливань вартості ресурсу на ринку та гарантувати постачання газу за ціною 7,99 грн за кубометр, ТОВ «Чернігівгаз Збут» було укладено контракт на закупівлю палива з НАК «Нафтогаз України».

«Контрактом передбачено, що придбаний обсяг газу може бути поставлений виключно побутовим споживачам. З метою контролю за дотриманням цього пункту угоди, обсяги газу для потреб побутових споживачів обліковуються в окремому «портфелі» та зі спеціальною приміткою до ЕІС-коду, що відображається на інформаційній платформі Оператора ГТС. Це робить неможливим постачання такого газу будь-якій іншій категорії споживачів», — підкреслив В’ячеслав Зозуль.

Відповідно до діючої нормативно-правової бази, відомче житло та гуртожитки віднесені до категорії юридичних осіб, адже більшість будівель перебуває на балансі підприємств чи організацій різної форми власності. Оскільки ні Меморандум, ні контракт не враховують інтереси мешканців такого житла, ТОВ «Чернігівгаз Збут» не може законтрактувати обсяги газу для мешканців гуртожитків за ціною нижче ринкової.

У компанії повідомляють, що власникам будівель та приміщень, де розташоване таке житло, були надіслані пропозиції щодо зміни умов договорів, оскільки виконання діючих зобов’язань є неможливим за існуючої ситуації на ринку газу.

Нагадаємо, починаючи з кінця попереднього опалювального сезону вартість природного газу на ринках України та країн ЄС аномально зростає, ледь не щомісяця встановлюючи нові історичні максимуми. Відтак, бюджетні установи, заклади охорони здоров’я та бізнес були змушені щомісяця збільшувати свої витрати на закупівлю ресурсу.

 

«ТВІЙ ГАЗЗБУТ». Надійний та зручний для кожного.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь