Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Держпраці проведуть перевірки, спрямовані на детінізацію роботи іноземців

Дата: 25.11.2021 08:05
Кількість переглядів: 4185

За дорученням Прем’єр-міністра України та з ініціативи Мінекономіки Держпраці та ДПС проведуть перевірки щодо дотримання законодавства про працю та зайнятість населення роботодавцями, які мають дозвіл на застосування праці іноземців та осіб без громадянства, але при цьому інформація про виплату заробітної плати і сплату ЄСВ відсутня.

Під час заходів контролю особлива увага приділятиметься також відповідності оплати праці іноземних громадян встановленому законодавством розміру та сплаті єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Підставою для ініціювання таких перевірок стали результати моніторингу сплати роботодавцями у 2020 році та у І півріччі 2021 року заробітної плати іноземним працівникам. Більш ніж у 70% випадків від загальної кількості осіб, на яких були видані дозволи, відсутні відомості про сплату заробітної плати.

Заходи проводяться наразі у всіх регіонах України та мають на меті зменшити кількість фіктивних контрактів та припинити діяльність роботодавців у сфері нелегальної міграції , а також контроль дотримання суб’єктами господарювання прав і соціальних гарантій іноземних громадян, які працюють в Україні.

Нагадуємо, що іноземці, які постійно проживають в Україні, можуть працювати на підприємствах, в установах і організаціях або займатися іншою трудовою діяльністю на підставах і в порядку, встановлених для громадян України.

Іноземці мають право здійснювати на території України трудову діяльність згідно зі статтею 26 Конституції України, статтею 42 Закону України від 5 липня 2012 р. № 5067-VI «Про зайнятість населення» та Закону України від 22 вересня 2011 р. № 3773- VI «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства».

 

Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю та аналітичного забезпечення Управління Держпраці у Чернігівській області Тетяна Черняк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь