Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

НА СЕМЕНІВЩИНІ ПОЧАВСЯ ПРИЗОВ ІЗ ЗАПАСУ ВІЙСЬКОВОЗОБОВ’ЯЗАНИХ НА ВІЙСЬКОВУ СЛУЖБУ ЗА КОНТРАКТОМ, ДЛЯ УКОМПЛЕКТУВАННЯ ЧАСТИН ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ОБОРОНИ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ

Дата: 24.12.2021 10:40
Кількість переглядів: 4333

Відповідно до Закону України «Про оборону України», територіальну оборону на всій території України організовує Генеральний штаб Збройних Сил України, а на території областей – обласні державні адміністрації (в межах своїх повноважень).

Основні завдання і заходи щодо підготовки та ведення територіальної оборони України визначені у Законі України “Про основи національного спротиву”, який прийнятий 16 липня 2021 року за №1702-ІХ, та вводиться в дію з 1 січня 2022 року.

На даний час на території Семенівської ОТГ проводяться відбір та подальший призов із запасу військовозобов’язаних на військову службу за контрактом, для укомплектування Новгород-Сіверського батальйону  територіальної оборони. Батальйон планується розгорнути до 15 січня 2022 року.

Перевага військової служби у Новгород-Сіверському батальйоні територіальної оборони полягає в тому, що військові служитимуть за місцем проживання, поруч із домівкою та, власне кажучи, захищатимуть свою малу Батьківщину та родину. На службу в Новгород-Сіверському батальйоні територіальної оборони  запрошують офіцерів, сержантів, та солдатів, які мають досвід військової служби, так і військовозобов’язаних та резервістів без досвіду військової служби.

Усі військовослужбовці гарантовано отримуватимуть грошове забезпечення відповідно до штатного розпису. Їм надаватиметься безоплатна кваліфікована медична допомога у військово-медичних закладах охорони здоров’я. Також усім військовослужбовцям зберігатиметься місце роботи, посада і середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, фермерському господарстві, сільськогосподарському виробничому кооперативі незалежно від підпорядкування та форми власності й у фізичних осіб-підприємців, у яких вони працювали на час призову.

Крім того, на час дії особливого періоду в разі призову на військову службу виплата пенсії для армійців, які її отримували, не припиняється, а після звільнення зі служби — підлягає обов’язковому перерахунку.

Підписати контракт на військову службу у Новгород-Сіверському батальйоні територіальної оборони для військовозобов’язаних можливо до 60 років з врахуванням терміну проходження військової служби за контрактом:

- для солдатів та сержантів – на 3 роки;

- для осіб офіцерського складу – на 5 років.

Досвід проходження військової служби служби не обов'язковий. Кандитат має пройти військово-лікарську комісію та бути придатним за станом здоров’я, не перебувати під слідством за скоєння злочинів, не бути раніше засудженим за скоєння тяжких та особливо тяжких кримінальних злочинів.

За докладною інформацією звертатися до другого відділу Новгород-Сіверського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (телефон 04659 2-12-25) місто Семенівка вулиця Шевченка, 3.

0504076888 – начальник 2-го відділу Новгород-Сіверського РТЦК та СП, підполковник Роман Олександрович Захарченко;

0682632091 – начальник відділення рекрутингу та комплектування, майор Андрій Євгенович Буланенко;

0674057206 – начальник обліку мобілізаційної роботи, майор Валерій Феофілович Турчин;

0633848327 – черговий 2-го відділу.

 

Начальник другого відділу

Новгород-Сіверського районного

територіального центру комплектування та соціальної підтримки

підполковник Роман ЗАХАРЧЕНКО

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь