Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В 2022 році АТ «Чернігівгаз» проінвестує в газорозподільні мережі регіону понад 60 млн грн

Дата: 23.02.2022 16:16
Кількість переглядів: 3758

Фото без опису У 2022 році АТ «Чернігівгаз» інвестує в оновлення газорозподільних мереж області 61,2 млн грн. Ця сума буде спрямована на заміну газопроводів, газорегулюючого обладнання, а також реалізацію проектів редизайну мереж.

В поточному році АТ «Чернігівгаз» прокладе 4,7 км нових підземних і надземних газопроводів у селах Вересоч, Дащенки, Ладан, Заїзд та в Чернігові. Зокрема, буде проведене кільцювання, яке дозволить вивести з експлуатації надлишкові газопроводи.

Компанія проведе реконструкцію восьми газорегулюючих пунктів в селах Журавка, Рівчак Степанівка, Киселівка, Заїзд, Бобруйки, та в Носівці і в Чернігові. В ході реконструкції проведуть повну заміну автоматики безпеки та обладнання для регулювання тиску газу на сучасне і високотехнологічне. В окремих випадках, щоб оптимізувати надлишкові потужності, ГРП будуть замінені на шафові газорегулюючі пункти.

В 2022 році АТ «Чернігівгаз» встановить 54 сучасних ШГРП в різних населених пунктах області. Оновлене газорегулююче обладнання забезпечить стабільний та безпечний розподіл газу до 185 тисяч осель та 105 закладів соціальної сфери – шкіл, дитсадків, лікарень та ФАПів.

Також 1036 споживачів отримають нові комбіновані будинкові регулятори тиску, які надійно підтримуватимуть тиск газу в їхніх оселях.  А для захисту газопроводів від  корозії та інших негативних природних явищ «Чернігівгаз» у 2022 році проведе капітальний ремонт і заміну 50 станцій катодного захисту.

«Зараз ми реалізуємо масштабні проекти редизайну мереж по трьох ГРС – Заїзд, Івківці та Булахів, де зі скороченням населення потужності стали надлишковими.  Наприклад, по ГРС Заїзд обсяг доставленого газу складає 16% від проектної потужності, а по ГРС Булахів – 7%. Редизайн дозволить скоротити такі надлишкові потужності, а значить, і витрати на їхнє утримання. Отже, інвестиції АТ «Чернігівгаз» дозволять зменшити собівартість послуги з розподілу природного газу», - зазначив технічний директор АТ «Чернігівгаз» Сергій Савченко.

Всі роботи, які виконує «Чернігівгаз» за програмою розвитку,  в кінцевому результаті мають на меті покращення послуг з розподілу газу для споживачів шляхом оновлення та оптимізації мереж.

Розмір інвестиційної програми затверджується для оператора ГРМ Держрегулятором – НКРЕКП.

Довідка: РГК – виробничо-технологічна компанія, що розробляє операційні, виробничі, інжинірингові та R&D рішення для газорозподілу. Наші проєктні центри, виробничі потужності і логістична мережа забезпечують сучасним обладнанням потреби української газової інфраструктури та інтегровані з глобальними ринками.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь