Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ГУ ДСНС України у Чернігівській області інформує

Дата: 26.05.2022 16:04
Кількість переглядів: 3261

Фото без описуУ зв’язку із збройною агресією російської федерації, рішенням комісії ДСНС від 24.02.2022 № 3-22 в Україні класифіковано воєнну надзвичайну ситуацію державного рівня.

Підрозділи ДСНС України щоденно залучаються на виконання завдань з ліквідації наслідків агресії.  Лише у Чернігівській області щоденно на розмінування місцевості здійснюються більше  30 залучень піротехнічних розрахунків, особовий склад пожежно-рятувальних частин щоденно  залучається на відновлення пошкодженої інфраструктури, розбір завалів, гасіння пожеж тощо. Загальна кількість виїздів збільшилась в рази.

З огляду на це виникла потреба у наданні допомоги як пожежно-рятувальним підрозділам так і місцевим органам самоврядування у подоланні наслідків надзвичайної ситуації. Саме з цією метою по всій Україні створюються добровільні формування цивільного захисту (далі – ДФЦЗ). ДФЦЗ є тимчасовим добровільним об’єднанням громадян, що утворюється під час загрози виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій для виконання допоміжних робіт. До складу ДФЦЗ на добровільних засадах включаються громадяни України, які досягли 18-річного віку і здатні за своїми здібностями та станом здоров’я виконувати покладені на них обов’язки.

Якщо ви волонтер, або людина яка виявила бажання допомогти своїй громаді, своєму рідному місту – запрошуємо вас долучитися до цієї шляхетної справи. Реєстрація бажаючих долучитися до діяльності ДФЦЗ може здійснюватися на офіційному веб-порталі ДСНС – «Добровільна та місцева пожежна охорона» (dmpo.dsns.gov.ua) в розділі «Я прагну стати добровольцем» шляхом заповнення відповідної анкети, або безпосередньо в місцевих державних адміністраціях, органах місцевого самоврядування.

 

Т.в.о. начальника Новгород-Сіверського РВ

ГУ ДСНС України у Чернігівській області   Євгеній ЛИСИЦЯ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь