Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ГУ ДСНС України у Чернігівській області інформує

Дата: 26.05.2022 16:04
Кількість переглядів: 3196

Фото без описуУ зв’язку із збройною агресією російської федерації, рішенням комісії ДСНС від 24.02.2022 № 3-22 в Україні класифіковано воєнну надзвичайну ситуацію державного рівня.

Підрозділи ДСНС України щоденно залучаються на виконання завдань з ліквідації наслідків агресії.  Лише у Чернігівській області щоденно на розмінування місцевості здійснюються більше  30 залучень піротехнічних розрахунків, особовий склад пожежно-рятувальних частин щоденно  залучається на відновлення пошкодженої інфраструктури, розбір завалів, гасіння пожеж тощо. Загальна кількість виїздів збільшилась в рази.

З огляду на це виникла потреба у наданні допомоги як пожежно-рятувальним підрозділам так і місцевим органам самоврядування у подоланні наслідків надзвичайної ситуації. Саме з цією метою по всій Україні створюються добровільні формування цивільного захисту (далі – ДФЦЗ). ДФЦЗ є тимчасовим добровільним об’єднанням громадян, що утворюється під час загрози виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій для виконання допоміжних робіт. До складу ДФЦЗ на добровільних засадах включаються громадяни України, які досягли 18-річного віку і здатні за своїми здібностями та станом здоров’я виконувати покладені на них обов’язки.

Якщо ви волонтер, або людина яка виявила бажання допомогти своїй громаді, своєму рідному місту – запрошуємо вас долучитися до цієї шляхетної справи. Реєстрація бажаючих долучитися до діяльності ДФЦЗ може здійснюватися на офіційному веб-порталі ДСНС – «Добровільна та місцева пожежна охорона» (dmpo.dsns.gov.ua) в розділі «Я прагну стати добровольцем» шляхом заповнення відповідної анкети, або безпосередньо в місцевих державних адміністраціях, органах місцевого самоврядування.

 

Т.в.о. начальника Новгород-Сіверського РВ

ГУ ДСНС України у Чернігівській області   Євгеній ЛИСИЦЯ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь