Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Щодо можливості отримання комплексної допомоги особам, які незаконно утримувались або перебували в полоні, як осіб, які перебували в уразливому стані та які були примусово використані у збройному конфлікті

Дата: 27.06.2022 22:04
Кількість переглядів: 2833

Фото без описуУправління соціального захисту населення Новгород-Сіверської районної державної адміністрації з метою надання комплексної допомоги особам, які незаконно утримувались або перебували в полоні,та на виконання листа Чернігівської облдержадміністрації  від 06.06.2022 № 01-01-27/4638 інформує щодо можливості отримання комплексної допомоги особам, які незаконно утримувались або перебували в полоні, як осіб, які перебували в уразливому стані та які були примусово використані у збройному конфлікті.

При цьому, уразливий стан особи, відповідно до п. 2 примітки до ст. 149 КК України, – це такий її стан, зумовлений фізичними чи психічними властивостями або зовнішніми обставинами, який позбавляє чи обмежує її здатність усвідомлювати свої дії (бездіяльність) або керувати ними, приймати за своєю волею самостійні рішення, чинити опір насильницьким чи іншим діям.

У разі коли особа, яка примусово була використана у збройному конфлікті зазначає у заяві потребу в отримання допомоги, місцевій держадміністрації, а також суб’єктам, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми та безпосередньо виявили таку особу під час виконання своїх функціональних обов’язків, невідкладно здійснювати заходи щодо забезпечення надання такій особі притулку, медичної,психологічної та іншої допомоги.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь