Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Поліція закликає громадян не мовчати про домашнє насильство

Дата: 12.07.2022 11:29
Кількість переглядів: 2743

Одним з головних напрямків роботи Національної поліції України є запобігання та протидія вчиненню домашнього насилля.

Так поліцейськими СПД №1 (м. Семенівка) Новгород-Сіверського РВП проводяться превентивні заходи у протидії та запобіганні домашньому насильству. Спільно з представниками органів, які здійснюють заходи у сфері протидії домашньому насиллю відвідуються сім'ї, які опинилися в складних життєвих обставинах та перебувають на обліку в соціальних службах. Проводяться профілактичні бесіди щодо протидії домашньому насильству. Роз’яснюються громадянам юридичні аспекти проблеми.

За шість місяців 2022 року на території держави поліцейськими складено 48070 адміністративних протоколів за ст. 173-2 КУпАП, винесено термінових заборонних приписів стосовно кривдника - 14646 та перебуває на обліку осіб, що вчиняють домашнє насильство - 84914.  Зокрема поліцейськими СПД №1 Новгород-Сіверського РВП ГУНП в Чернігівській області було задокументовано 29 випадків вчинення адміністративних правопорушень за ознаками ст. 173-2 КУпАП (Домашне насильство). Також винесено 2 термінових заборонних приписів щодо кривдника в яких застосували зобов'язання залишити місце проживання потерпілої особи. Крім того, поліцейські працюють не тільки за наявними викликами, але и? перевіряють ті сім‘ї, де вже були випадки вчинення насильства. Також на профілактичному обліку в СПД №1 Н.-Сіверського РВП на даний час перебуває 54 особи, які вчиняли домашнє насильство. З даними особами систематично проводиться профілактична робота з метою запобігання повторного вчинення подібних правопорушень.

Якщо вам відомі факти домашнього насилля — не мовчіть, звертайтеся за допомогою. Якщо жертва сама боїться звернутись за допомогою до поліції, в такому разі не повинні залишатися осторонь рідні чи близькі та повідомляти про протиправні дії на спецлінію 102. Адже якщо насильство не зупинити на самому початку, воно може перерости у більш серйозну проблему. Поліцейські продовжують працювати посилено в умовах воєнного стану та належним чином реагувати на кожне звернення та надавати необхідну допомогу тим, хто постраждав від домашнього насилля. Закликають громадян не замовчувати проблему, повідомляти про такі факти до поліції чи відповідні органи, які здійснюють заходи у сфері протидії домашньому насиллю. Пам’ятайте, що ваш виклик може врятувати ваше життя або життя ваших близьких. Правоохоронці кваліфіковано зреагують на кожне звернення та нададуть необхідну допомогу, аби захистити вас.

                          СПД №1 м. Семенівка Новгород-Сіверського РВП

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь