Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Післявоєнна Україна має базуватися на мережі спроможних громад - АМУ

Дата: 18.07.2022 08:12
Кількість переглядів: 2659

Радниця Голови Асоціації міст України з муніципальних питань Оксана Продан розповіла про співпрацю органів місцевого самоврядування, центральної влади та міжнародних партнерів, про обов’язкові умови для залучення міжнародного фінансування та про необхідність розвитку культури, економіки та безпекових рішень для України після Перемоги.

Аналітичний матеріал від експертки з питань місцевого самоврядування розмістило видання «Дзеркало тижня».

Зокрема Оксана Продан наголосила, що навіть після перемоги Україна має бути готова до війни:

«Не знайшла у програмі «Зміцнення оборони і безпеки» Плану відновлення України, презентованого урядом у Лугано, прямо визначеного першочергового кроку — системного захисту українського неба. Тим більше підтвердженого фінансово. Хоча саме загроза з повітря стримує багатьох від інвестування в Україну та відбудови вже зараз»

В статті також зазначено, що децентралізація посилила місцеве самоврядування, дала громадам більше можливостей і відповідальності, отже драйвером і основою відбудови є влада громади.

«Створена Асоціацією міст України мережа взаємодії та синергії громад дозволяє їм разом і кожній окремо виступати з єдиною позицією і вести діалог з державною владою на всіх рівнях», - пише Оксана Продан.

Авторка переконана, Україна цікава європейському світу для співпраці. Але тільки від нашої країни залежить чи зможемо ми реалізувати цей інтерес не тільки для виграшу у війні, а й для відродження України після.

«Ми зможемо приєднати реальний третій фронт (міжнародний) до наших двох (муніципального та центрального), тільки коли станемо Заходу позитивно зрозумілими. Крім встановлення законодавчих норм для ефективного відновлення, міжнародним партнерам потрібні ще як мінімум дві речі: доступ до органу прийняття рішень щодо інвестованих ресурсів та прозорість у фінансових відносинах», - пише Оксана Продан

Авторка переконана, що післявоєнна Україна має базуватися на мережі спроможних громад, а система прийняття рішень на всіх рівнях має бути змінена на кращу відносно довоєнної корупційної моделі.

Читати статтю повністю

--

Чернігівське РВ АМУ

Офіс реформ у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь