Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Передбачено виділення 352,8 млн грн допомоги для погашення 12 % заборгованості по лікарняним

Дата: 20.10.2022 15:58
Кількість переглядів: 71

У зв’язку із спадом економічної активності та зупинкою підприємств внаслідок воєнної агресії російської федерації, Фондом соціального страхування України недоотримано понад 5 мільярдів гривень надходжень від єдиного внеску, що стало причиною виникнення заборгованості з виплати лікарняних та декретних допомог застрахованим громадянам, яка станом на 01.10.2022 склала 2,9 мільярда гривень.

На жаль, після початку війни, у березні-вересні надходження до бюджету Фонду щомісяця не досягали не лише планових показників, але й показників 2021 року.

Водночас рішенням Уряду внесено зміни до бюджету Фонду на 2022 рік, де, зокрема, передбачено виділення коштів з державного бюджету для погашення заборгованості з виплати застрахованим особам матеріального забезпечення за страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності в сумі 352,8 мільйона гривень, що складає лише 12 % від розміру заборгованості, яка склалася.

Щойно кошти надійдуть на рахунок Фонду, вони будуть оперативно направлені на фінансування лікарняних, допомог по вагітності та пологах і на поховання, які містяться в заявах-розрахунках за близько 5 робочих днів із 57 днів, по яким накопичена заборгованість.

ФССУ зазначає, що внесені зміни не в повному обсязі враховують фактично наявні зміни в показниках дохідної і видаткової частин бюджету Фонду, а окремі з них потребують доопрацювання задля продовження забезпечення безперебійної робити системи загальнообов’язкового державного соціального страхування та погашення заборгованості з виплати лікарняних та декретних допомог застрахованим громадянам.

 

Прес-служба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь