Семенівська міська рада
Новгород-Сіверського району Чернігівської області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Чи підлягають оплаті лікарняні, якщо працівник у відпустці по догляду за дитиною до 3-х років?

Дата: 03.01.2023 13:30
Кількість переглядів: 57

Мільйони українських працівників залишаються захищеними у разі настання страхового випадку попри повномасштабне вторгнення. Зокрема, страхові гарантії зберігаються для молодих батьків.

Чи підлягають оплаті е-лікарняні, якщо працівник знаходиться у відпустці по догляду за дитиною до 3-х років?

● Під час відпустки по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку за застрахованою особою зберігається цілий ряд соціальних і страхових гарантій.

● Зокрема, якщо така відпустка збігається з виходом у відпустку по вагітності та пологах, допомога по вагітності та пологах нараховується і виплачується незалежно від допомоги по догляду за дитиною.

● Тож в разі створення е-лікарняного по вагітності та пологах для працівниці у відпустці по догляду за дитиною до 3-х років, такий лікарняний підлягає опрацюванню роботодавцем та подальшій оплаті.

● Водночас, е-лікарняний для застрахованої особи у такій відпустці може бути створений з інших причин – наприклад, в разі хвороби чи травми. У такому випадку допомога по тимчасовій втраті працездатності не нараховується, а створений е-лікарняний не потрібно розглядати.

● Зверніть увагу, період відпустки по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку включається до страхового стажу працівника як період, за який сплачено страхові внески, виходячи з розміру мінімального страхового внеску.

● Інформація щодо стану фінансування лікарняних і декретних допомог щодня оновлюється у нашому телеграм-каналі https://t.me/socialfund за тегом #фінансування_оперативно. Після проведення фінансування необхідно декілька банківських днів, доки кошти надійдуть на рахунок роботодавця — інформація про це оновлюється за тегом #фінансування_страхувальників у розрізі регіонів. Зверніть увагу, орієнтуватись необхідно на дату прийняття заяви-розрахунку, яку роботодавець сформував за вашим лікарняним.

 

Прес-служба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь